Online info en tools

Nederlandstalige snelcursus in de specifieke aspecten bij de psychosociale opvang bij COVID-19. rode kruisTijdsinvestering: 1-2 uur.

Doelgroep:  Personen met een rol in psychosociale opvang tijdens COVID-19. Bijvoorbeeld: opvang en coaching van zorgverleners, collega's en/of burgers.
Achtergrond: We gaan ervan uit dat je als lezer over een basiskennis psychosociaal welzijn beschikt.

Klik hier om naar de cursus te gaan.

beslishulp voor organisaties, beroepskrachten en stagiairs in coronacrisistijden

 

online beslishulpIn crisistijden is snelle en duidelijke besluitvorming nodig. Nu face-to-facecontacten beperkt of verboden zijn, vormt online communiceren een alternatief voor welzijnswerk, sociaal werk en geestelijke gezondheidszorg.

De sense of urgency is groot. De uitdaging blijft om professioneel te blijven werken. Deze beslishulp helpt je te kiezen om snel de juiste online communicatietools in te zetten.

logo artevelde

In deze cursus kan je in verschillende leerpaden topics doorlopen over de kritiek zieke patiënt. Deze bevatten cursusmateriaal, e-learning filmmateriaal en tussentijdse interactieve oefeningen.

Deze cursus is specifiek opgebouwd voor het omscholen van verpleegkundigen in het kader van de corona covid-19 epidemie. Het is een samenstelling van bestaande e-learning video's en oefeningen die we aanbieden in onze opleiding bachelor in de verpleegkunde.

De modules zijn opgebouwd volgens de ABCDE prioritering. U kan zelf bepalen welke onderdelen u nodig heeft.

Het is niet de bedoeling een exhaustieve cursus intensieve zorgen op te zetten, maar we hebben ons beperkt tot zeer essentiële kennis en vaardigheden die van toepassing zijn bij de zorg voor deze kritiek zieke patiënten.

Deze cursus wordt de komende weken nog aangevuld met extra oefeningen en e-courses.

Klik hier om naar de cursus te gaan.

 

Vivel selecteerde een aantal instructiefilmpjes rond handhygiëne en PBMs.

Kijk hier.

Om kwaliteitsvolle zorg voor personen met dementie te kunnen blijven garanderen én om het vol te houden, is het nuttig om enkele raadgevingen in acht te nemen.

Hieronder vind je een rechtstreekse link:

Communicatiewijzer voor woonzorgcentra mbt dementie in tijden van covid-19

Communicatiewijzer voor de thuissituatie mbt dementie in tijden van ciovid-19

Communicatiewijzer voor professionelen onderling in tijden van covid-19

Je vindt ze ook terug op onze website: http://www.dementie.be/orionenpgn/posters-als-communicatiewijzers-omgaan-met-dementie-in-tijden-van-covid-19/

Om up-to-date te blijven kan je uiteraard daarnaast je licht opsteken op: http://www.dementie.be/themas/coronavirus-en-dementie/

De posters mogen massaal verspreid en uitgehangen worden. 

Hartverwarmers biedt een overzicht van activiteiten die je kan doen in je woonzorgcentrum. Of het nu gaat over autonomie van de bewoners, verbondenheid, contact met de buitenwereld of initiatieven om je eigen team te ondersteunen in de zware tijden: hier vind je zeker inspiratie!
Voeg ook zeker je eigen initiatief toe en inspireer anderen!

Naar de site

In samenwekring met AP Hogeschool biedt Zorgnet-Icuro een opfrissing aan van enkele verpleegkundige handelingen:

http://zorgneticuro.ap.be/.