Online - Samen en toch alleen

Datum:
Locatie: Digitaal
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Voor mantelzorgers die zich af en toe alleen voelen.  Op zoek naar parels en snoeren…

Wanneer je je nu en dan alleen voelt, is dit best oké. Meer nog, eens alleen zijn kan deugd doen! Maar wanneer deze gevoelens van het alleen-zijn aanhouden, kan dit wel zwaar doorwegen.    

Vanuit een grote betrokkenheid denk, doe en voel je als mantelzorger vooral in functie van de naaste voor wie je zorgt. Hierdoor heb je nog weinig tijd en ruimte voor jezelf. Daarnaast ben je dikwijls gebonden aan huis en ook je vrienden en kennissen komen veelal minder langs.     

Wil je uit dit sociaal isolement komen, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Tijdens dit ontmoetingsmoment is er ruimte om ervaringen te delen en je zal merken dat je niet alleen bent met deze gevoelens. Je krijgt wat achtergrond over de gevolgen van eenzaamheid en hoe je deze kan (h)erkennen.   

Alleen zijn deze ‘parels’ die in jou zitten door de bijzondere situatie waarin je als mantelzorger vertoeft, vaak ondergesneeuwd. Ook de verbinding die je hebt met anderen is persoonlijk: voor de ene is één vriend genoeg, een andere wil meerdere personen om zich heen.   

Welke verbinding heb je nog met mensen van vroeger, of wil je eerder nieuwe mensen leren kennen? Deze ‘snoeren’ zorgen ervoor dat je er niet alleen voor staat.  

In de workshop gaan we op zoek naar persoonlijke parels en snoeren om sociaal isolement tegen te gaan: wat wil je voor jezelf doen en waar ben je goed in? Hoe kan je (terug) verbinding maken met anderen? We openen de ‘connectiebox’ en kijken met welke parels en snoeren jij een persoonlijk parelsnoer kan maken. 

Lesgeefster:  Greet Demesmaeker 

Infosessie op 25/01/2022
Workshop op 01/02/2022