Onze vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke starten met extra reservelijst voor de brede bevolking, naast QVAX!

  • 28 mei 2021

Wanneer iemand zijn vaccin niet komt halen, komt er in het vaccinatiecentrum een dosis vrij. Die vrije plaatsen vult het vaccinatiecentrum op met iemand die zich op een reservelijst heeft geplaatst.

 

Naast QVAX

De Vlaamse overheid voorziet de centrale reservelijst QVAX voor dat doel. De vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke gebruiken QVAX ook, en konden langs die weg al 700 burgers sneller aan een vaccin helpen én vermijden dat vaccins moeten worden weggegooid.

QVAX is echter niet handig voor vaccins die de dag zelf nog vrijkomen. Daarom start het vaccinatiecentrum vanaf 29 mei met een bijkomende, eigen reservelijst. 

Aan welke voorwaarden moet je voldoen? 

  • Je woont in één van de gemeenten die het vaccinatiecentrum bedient.
  • Je hebt nog géén uitnodiging gekregen.
  • Je moet echt snel beschikbaar zijn (binnen het half uur in het vaccinatiecentrum kunnen staan).
  • Je kan ook komen op de afspraak voor de tweede prik. Je krijgt die datum te horen wanneer men je opbelt. 
  • Keuze van vaccin is er niet (dat is er nooit).

Kan je aan deze voorwaarden voldoen? Dan kan je je hier inschrijven voor Wachtebeke en hier voor Wetteren. Je wordt door ons opgebeld wanneer er een vaccin beschikbaar is.

Ook goed om weten

Je kan zowel op deze reservelijst staan als op QVAX. We blijven QVAX gebruiken voor de vrijgekomen plaatsen waar we 1 of 2 dagen op voorhand al zicht op hebben.

Medewerkers van kinderopvang, kleuteronderwijzers, leerkrachten lager onderwijs en mensen die werken in de uitvaartsector én die in onze eerstelijnszone wonen, krijgen op deze reservelijst voorrang. Via de werkgever werden hun gegevens al opgevraagd. Wie in deze sectoren werkt en hier vragen over heeft, contacteert best zijn werkgever. 

Wil je snel op de hoogte zijn van je uitnodiging? Via mijnburgerprofiel.be kan je je uitnodiging digitaal en sneller terugvinden. Als je er je e-mailadres koppelt krijg je bovendien een melding in je mailbox. Hier kan je meer lezen over het raadplegen van documenten in je burgerprofiel. 

Meer informatie

Wil je meer weten over onze reservelijst(en), klik dan hier.