Opgelet voor phishingmails vaccinatiepaspoort!

  • 29 juli 2021

Opgelet! Er doen momenteel phishingmails de ronde die melden dat er "urgente document(en) in uw 'My e-Box in verband met uw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen.

De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf.

Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie.

Om uw COVID-certificaten te raadplegen of te downloaden is het nooit nodig uw bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven.
U kan uw certificaten raadplegen via beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.bemyhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.

Blijf dus alert en klik zeker niet op links als je deze niet vertrouwt.

Aan wie een dergelijke mail zou ontvangen hebben, vragen we om deze mail aan ons te bezorgen door deze bij voorkeur als bijlage door te sturen naar vaccinatie@elzdender.be

Reden om ze als bijlage te ontvangen is dat de mails dan mogelijk meer technische informatie bevatten over de afzender en manier van verzenden.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een phishing mail die momenteel de ronde doet:

Voorbeeld phishing mail