oproep Streekfonds Oost-Vlaanderen

  • 30 juni 2022

Streekfonds brengt individuen en organisaties samen die daar middelen voor willen bieden, en steunen met hen initiatieven met een hart voor mens en omgeving. Een warme provincie waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te leven en op te groeien, daar gaan ze voor! Samen met hun partners en onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting slaan ze de handen in elkaar.  

 

Tot 10.000 euro voor jouw initiatief in Oost-Vlaanderen via crowdfunding en verdubbeling. 

 

Bij #Een hart voor Gent (Gent en deelgemeenten) zoeken we projecten die de weerbaarheid en veerkracht van jongeren in Gent verhogen en die inspelen op een reële nood of een specifieke vraag van kinderen/jongeren/jongvolwassenen (tot 30 jaar). Projecten die echt een verschil maken voor zij die het nodig hebben.  

 

In de vier regio’s rond Gent waar we met het Streekfonds Oost-Vlaanderen actief zijn, namelijk #Een hart voor Scheldevallei, #Een hart voor Waas, #Regiokracht en #Streekmotor23, zoeken we Sociale, inclusieve, duurzame en groene projecten die mensen met elkaar en met de omgeving verbinden : sociale projecten die de omgeving inzetten als hefboom of verbindende projecten die de omgeving op een duurzame manier versterken.  

Kan jouw projectidee, of dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school, een hefboom gebruiken? Geselecteerde projecten houden eerst een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Hiermee zamelen ze minimum de helft van het budget in en zo verzamelen ze een groep supporters rond hun projectidee. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld door Streekfonds Oost-Vlaanderen met maximum € 5.000. Dit is mogelijk door de steun van onze partners.   

Info-moment op 19 september (online) en 11 oktober (fysiek) om 19u. 

Indienen kan tot en met 8 november 2022. 

 

De projectdetails, de manier van werken, inschrijvingslink voor infomomenten kan je allemaal via deze link terugvinden. Heb je vragen over de oproep? 

 info@streekfondsoostvlaanderen.be 

Diederik Martens – diederik.martens@streekfondsoostvlaanderen.be – 0473 86 68 74 

Stefanie Albers - stefanie.albers@streekfondsoostvlaanderen.be -  0478 99 01 97