Oproep vrijwilligers Eerstelijnszone RupeLaar

Eerstelijnszone RupeLaar is opzoek naar vrijwilligers! 

 

Gezocht

 

Oproep vrijwilligers vaccinatiecentrum: 

Eerstelijnszone RupeLaar is volop een vaccinatiecentrum aan het voorbereiden om zo snel mogelijk op te starten. Hiervoor kunnen we alle hulp gebruiken van studenten tot gepensioneerden en van logistiek tot medisch. Aanmelden kan via volgend formulier: 

Aanmelden voor vrijwilliger vaccinatiecentrum RupeLaar

 

Oproep COVID-coaches lokaal contactonderzoek: 

Na de telefonische contactopname door de huidige poule van bellers worden alarmsignalen, ongerustheden en/of hulpvragen in kaart gebracht en gerapporteerd naar het COVID-19 team. Het COVID-19 team beschikt over een Field Agent, deze Field Agent voorziet huisbezoeken. 

Vanaf januari 2021 willen we ook drempelbezoeken voorzien en dit specifiek voor de doelgroep: 65+, anderstaligen, kwetsbaren.  Tijdens dit drempelbezoek bouw je een vertrouwensrelatie op en informeer je de patiënt over de COVID-19 maatregelen en de gevolgen van een positieve test. We geven je ook een pakket met informatie mee zoals enkele folders. 

Daarnaast verwachten we: 
- Je coacht hem/haar over de richtlijnen die hij/zij moet volgen.
- Je meldt drempels die de quarantaine niet mogelijk maken aan de teamleider van de eerstelijnszone die jou wegwijs maakt in de sociale kaart (welzijn en gezondheid) om te gerichte hulp te matchen.

Alvorens te starten is er een opleiding voorzien door het COVID-19 team, onderaan kan u inschrijven voor enkele momenten. Tussendoor zijn er ook intervisiemomenten gepland en blijft het team bereikbaar bij vragen. 

Aanmelden voor COVIDcoach lokaal contactonderzoek

Heb je een bezorgdheid tijdens de coronacrisis? Geef een seintje via de zorgraad en onze projectbegeleider.