OPROEP Zorglab Aalst: Boost jouw idee voor betere gezondheid en zorg

  • 23 juli 2021

Ben je een (pre) startende ondernemer? En heb je een innovatief idee voor een product of dienst in de (welzijns)zorg dat je graag wilt uittesten? Dan is dit jouw kans! Dien vóór 31 augustus 2021 jouw idee in en maak kans op een innovatietraject bij ZorgLab Aalst ter waarde van 10 000 EUR.

 

De oproep focust op het stimuleren van innovatie bij ondernemers in Oost-Vlaanderen en we werken daarom nauw samen met de Provincie. Zin om een versnelling hoger te schaken? Aarzel niet langer en vul vóór 31 augustus 2021 het aanvraagformulier in. Op 10 september 2021 maken we de pré selectie bekend van ondernemers die hun idee mogen pitchen voor de jury op 21 september 2021 in Aalst. De jury beoordeelt de ideeën aan de hand van een aantal criteria, zoals toegevoegde waarde van het product/dienst, technische haalbaarheid en inpasbaarheid in het huidige zorgsysteem. Maximaal 3 ondernemers zullen hun innovatietraject kunnen starten bij ZorgLab Aalst vanaf 1 november 2021. De waarde van het innovatietraject wordt uitgedrukt in credits, het volledige traject is 150 credits waard. De kandidaat die als 1e eindigt ontvangt 150 credits. Check het reglement voor de details, het is een flexibel systeem zodat iedere geselecteerde kandidaat de begeleiding kan kiezen die hij nodig heeft.

Wie?
Je kunt meedoen aan de oproep als pré-starter (je hebt nog geen onderneming) of als je een startende ondernemer bent (jouw bedrijf is opgericht in 2018 of later). Je bent gevestigd in Oost-Vlaanderen of je hebt een aantoonbare link met de provincie. Jouw idee focust zich op één van de vijf toepassingsdomeinen in de (welzijns)zorg, te weten gezond leven, preventie, diagnose, behandeling of thuiszorg. Tot slot bevindt jouw idee zich in TRL (Technology Readiness Level) 1 t.e.m. 4.

Hoe?

Meer informatie over de oproep vind je hier.