Opstart eerstelijnspsycholoog voor ouderen!

  • 4 juli 2019

Het is officieel! 65-plussers woonachtig in de eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht (dus in de gemeenten Melle, Destelbergen, Merelbeke, Lochristi, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen of Laarne) kunnen vanaf 1 augustus bij de eerstelijnspsycholoog (ELP) voor ouderen terecht voor laagdrempelige en toegankelijke psychologische hulp: Lisa De Milde.

 

Personen vanaf 65 jaar met milde tot matige psychische klachten kunnen zich (laten) aanmelden voor een kortdurend psychologisch aanbod op het nummer 0493/39.88.00 of via e-mail (elp.ouderen@elzscheldekracht.be) met vermelding van de naam, telefoonnummer en eventueel een korte schets van de vraag.

De ELP behandelt veel voorkomende klachten die mensen uit balans brengen, bv. slaapproblemen, sombere gevoelens, relationele problemen, rouwverwerking, gevoelens van eenzaamheid, stress, …

Concreet zal de ELP voor ouderen worden ingezet -op vaste dagen- in de 8 gemeentes van ELZ Scheldekracht. Deze puzzel wordt momenteel volop gelegd. In uitzonderlijke situaties kan de psycholoog ook aan huis gevraagd worden.

Een standaardgesprek duurt 50 min en kost 11 euro, 4 euro of nul euro afhankelijk van het inkomen van de cliënt. Gemiddeld zijn een 5-tal gesprekken voldoende om op eigen kracht het evenwicht terug te vinden en te behouden.

Momenteel wordt de opstart van Lisa volop voorbereid, worden de linken gelegd naar de bestaande ELP-projecten en GGZ-initiatieven in de regio en wordt het ‘lerend netwerk GGZ ELZ Scheldekracht’ verder uitgewerkt.

Kortom, het begin van de verdere concretisering van het uitdagend eerstelijnspsychologisch verhaal in onze regio!

PROMOTIE EN DOORVERWIJZINGEN BIJZONDER WELKOM

Via deze weg dan ook een warme oproep om dit nieuwe en unieke aanbod verder te helpen verspreiden en kenbaar te maken bij medewerkers, collega’s en inwoners van ELZ Scheldekracht!