Opstart nieuwe lokale reservelijst

  • 13 juli 2021

Wij stellen vast dat het aantal geregistreerde QVAX kandidaten veel te beperkt wordt t.o.v. de vele lege uursloten in onze werkplanning.

Bovendien zijn de situaties van onze burgers zo individueel verschillend, met elk hun eigen procedures, dat het voor vele inwoners niet meer zo duidelijk is wat zij nu precies moeten doen.

Daarom lanceert Eerstelijnszone Dender een nieuwe, eigen reservelijst. Elke inwoner die nog één of twee prikken nodig heeft, kan zich hierop registreren, zonder leeftijdsbegrenzing. In dit formulier zal gevraagd worden wat men nog nodig heeft: een tweede prik AstraZeneca, een tweede prik Pfizer of een volledige vaccinatie. Daarnaast zullen we ook opvragen wanneer dit zeker niet kan, door bv. een vakantie.

Op die manier hopen we een ruimere lijst te beschikking te krijgen om onze lege gaten in te vullen, maar hopen we bovendien ook op maat van elke burger zo snel mogelijk een volledige vaccinatie te voorzien.

Burgers kunnen zich hiervoor registreren via deze link.

Wij roepen al onze inwoners op om deze mogelijkheid ook ruim te communiceren naar buren, binnen familie en vriendenkring. Heel wat burgers worden moeilijk bereikt via pers en onze digitale media. Met de medewerking van al onze burgers moet het lukken om ook deze groep langs deze weg te bereiken. Het zou fijn zijn mochten onze inwoners elkaar een handje helpen om zich te registreren op deze reservelijst of eventueel samen te bellen naar ons callcenter op het gratis nummer 0800 99 502.