In de Nota van de Vlaamse Regering wordt gesproken over een open organisatienetwerk. De Zorgraden zullen zich de komende 2 jaar voorbereiden om een open organisatienetwerk te worden waar plaats is voor alle eerstelijnszorgaan-bieders in hun Eerstelijnszone.

organisatienetwerken

Maar wat is nu juist een Organisatienetwerk? Zijn we dit dan nog niet?

Prof. P. Kenis verdiepte zich in deze organisatievorm en noemt het het samenwerkingsstelsel van de toekomst. Deze samenwerkingsvorm is nodig om “Wicked Problems” (complexe problemen), waarbij meerdere organisaties (meer dan 2) nodig zijn om tot een oplossing te komen. In een interview voor het Nederlands programma van De Corporatiestrateeg beantwoordt hij enkele vragen over deze nieuwe organisatievorm. VVSG maakte een kort filmpje om de verschillende soorten organisatie-netwerken toe te lichten. Zeker de moeite om eens te bekijken!

Het Agentschap, VIVEL, VVSG en bvba Over De Muur gaan met de Zorgraden aan de slag voor deze transitie. Er vonden reeds 3 provinciale sessies plaats. De presentaties hiervan kunnen op de VIVEL-academie bekeken worden. Er volgt ook nog een “bestuurderssessie” die zich enkel richt tot de bestuursleden van de Zorgraden. Voor Vlaams-Brabant gaat deze door op 28 maart om 19u30 in Muntpunt in Brussel.

Inschrijven kan via deze link.