Het Moment is een samenwerkingsproject van verschillende organisaties.

We willen er zijn voor mantelzorgers die wat geïsoleerd raken door de ozrg voor een persoon met geheugenproblemen. Dat kan een mens zijn met dementie, met NAH

VOOR WIE ?

We willen er zijn voor mantelzorgers die wat geïsoleerd raken door de zorg voor een persoon met geheugenproblemen. Mantelzorgers die in staan voor de zorg voor mensen met dementie , NAH, de ziekte van Parkinson,....

Voor de mantelzorger die het gevoel heeft "Mijn omgeving begrijpt niet altijd wat het inhoudt".

WAAROM?

Voor de mensen met geheugenproblemen gebeurt alles ook in momenten. Het ene moment hangt aan het andere, en is meestal ook direct weer weg voor het volgende nieuwe moment. Dit wil ook zeggen dat een uur bestaat uit 60 momenten en dit 24 uur lang. Zeker voor de mantelzorger is dit een 24 uur systeem, die overgaat van dag tot dag enz.

Wanneer hebben de mantelzorgers eens een moment voor zichzelf ?

BETEKENIS ?

Het logo is de rode mantel van de mantelzorger die aan de kapstok hangt. Even de zorgen aan de kapstok. JIJ telt even voor een paar momenten . Het is een rode mantel dat is de mantel van de liefde .

WANNEER ?

We komen iedere maand samen voor alle soorten momenten, wandelen , info, op bezoek en koffie drinken....uitgenomen in juli en augustus. Sommige momenten zijn samen met de persoon met geheugenproblemen en sommige zonder.

HOE?

Je komt wanneer het je past en je interesseert , wel graag inschrijven.

INTERESSE ?

Je kan me altijd contacteren :

Ann Vandaele (referentiepersoon Curando)

050/781274 ann.vandaele@curando.be

Meer info vind je hier.

Het moment is een samenwerkingsinitiatief van Woonzorgcone Curando Oost - Dienstencentrum Mirte, Sociaal Huis Beernem, Steunpunt Mantelzorg, PC Sint-Amandus, De Huisartsenkring, Vrijwilligster Nancy, Zorgzaam Beernem en Wit-gele Kruis West-Vlaanderen.