Partner in de kijker: Huis van het Kind

  • 23 maart 2021

Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen alle preventieve gezinsondersteuners in de buurt. Dat gaat van lokale besturen tot expertisecentra kraamzorg en van kinderopvang tot gezinsbond. Samen proberen we de lokale uitdagingen aan te gaan door hiaten aan te pakken en een preventief aanbod te creëren. Zeer kort samengevat: De huizen van het kind zijn jouw infopunt voor alle vragen over opvoeden en opgroeien in ELZ WE40.

 

In ELZ WE40 zijn er drie huizen van het kind:

 

  • Huis van het Kind Beernem: t: 050 28 90 75, E. huisvanhetkind@beernem.be. Te vinden in Sporthal Drogenbrood, Wellingstraat 29A, 8730 Beernem
  • Huis van het Kind Jabbeke: t: 050 81 01 88, E. huisvanhetkind@jabbeke.be. Te vinden in de Caverstraat 16, 8490 Jabbeke, maar alle gemeentelijke locaties in Jabbeke zijn bereikbaar voor pedagogische adviesgesprekken.
  • Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem (DOZ): t: 050 47 55 15, E: info@huisvanhetkinddoz.be. Te vinden in Zedelgem op de Pater A. Vynckeplein 1 en te Oostkamp in Oostcampus, Siemenslaan 1.

 

De Huizen van het Kind creëren een laagdrempelig, preventief aanbod voor gezinnen in de hele regio. Waar nodig leggen we de link met gespecialiseerde hulpverlening. Doorheen het jaar organiseren de Huizen van het Kind ook verschillende infosessies en ontmoetingsmomenten voor ouders en professionals. In coronatijden verhuist deze werking naar de digitale wereld. Zo staan er op 26 april een online infoavond rond cyberpesten gepland, gegeven door pestexpert Gie Deboutte. Ook op de planning: tot april om de drie weken op dinsdagavond infoavonden door rond het thema goed genoeg ouderschap. Van zodra het weer terug wat beter wordt en de maatregelen het toelaten organiseren we ook terug playdates op verschillende pleintjes in de buurt.

 

Ouders en professionals kunnen op de hoogte blijven van ons aanbod via facebook

 

pdf bestandInfoavond cyberpesten 3.pdf (1.21 MB)

pdf bestandHuis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem.pdf (119 kB)

Programma voorjaar huis van het kind