Partner in de kijker: Reakiro

  • 28 april 2022

Op 3 mei start Reakiro op in West-Vlaanderen.

Dit is een inloophuis waar je als persoon met een euthanasiewens omwille van ondraaglijk psychisch lijden terecht kan. Naast onthaal en informatie, is er ook de mogelijkheid van groeps- en individuele begeleiding voor patiënten en hun naasten. Mensen die overwegen een euthanasieprocedure te starten, al hebben aangevat of reeds doorliepen kunnen bij Reakiro terecht. Ook mensen zonder euthanasievraag die wor¬stelen met levenszinvragen of een aanhoudend verlangen naar de dood zijn welkom.

Mits akkoord van de patiënt kan ook zijn/ haar omgeving bij de begeleiding worden betrokken.

Reakiro kiest er uitdrukkelijk voor om de evaluatie of uitklaring van het euthanasieverzoek gescheiden te houden van het eigen aanbod aan de gasten, nl. een vrijplaats te bieden voor het exploreren van ambivalentie met betrekking tot de vragen waarmee mensen zich aanmelden, worstelen.

Het Reakiro antennepunt in West-Vlaanderen vormt een samenwerking tussen alle psychiatrische ziekenhuizen van West-Vlaanderen: PC Menen, Kliniek Sint-Jozef Pittem, Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart Ieper, Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus Beernem (Broeders van Liefde),  Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge, Psychiatrisch Ziekenhuis H. Familie Kortrijk en PTC Rustenburg Brugge alsook de congregatie Zusters van de Bermhertigheid Jesu.

Meer info is hieronder in de infotekst te vinden of op de website. Contact via 050/15 25 00 of info@reakirowestvlaanderen.be

pdf bestandreakiro_informatievoorprofessioneel_netwerk.pdf (861 kB)