Persbericht regio ELZ Dender

  • 16 maart 2020

Persbericht: COVID-19 triagecentrum
 

Om de verdere verspreiding van het coronavirus binnen onze regio zoveel mogelijk in te perken, richten Huisartsenkoepel Vehamed (werkingsgebied Dendermonde, Hamme, Zele, Berlare, Lebbeke en Buggenhout), de Huisartsenwachtpost Vehamed en het az Sint-Blasius vanaf 14 maart ’20 een tijdelijk COVID-19 triagecentrum op.
 

Patiënten met symptomen die op een mogelijke besmetting COVID-19 kunnen wijzen, dienen zich altijd eerst telefonisch aan te melden :

  • op weekdagen bij de eigen huisarts
  • in het weekend bij de huisartsenwachtpost 052 730 100

De huisarts zal deze patiënten, indien nodig, doorverwijzen naar een collega-huisarts in het tijdelijke triagecentrum COVID-19 dat zich tijdens de weekends in een afgebakende zone van de huisartsenwachtpost bevindt en op weekdagen op een volledige afgescheiden locatie binnen Campus De Kroon, Kroonveldlaan 40 in Dendermonde. Patiënten wordt verzocht om de instructies van de arts nauwlettend op te volgen.

 

Opgelet!

Spontaan aanmelden bij het tijdelijke triagecentrum COVID-19 is niet mogelijk.

Men dient, zoals steeds eerst telefonisch een afspraak te maken via de huisarts of de huisartsenwachtpost in het weekend (052 730 100). Gelieve steeds uw elektronische identiteitskaart (e-ID) mee te brengen.

In az Sint-Blasius gelden vanaf nu volgende bijzondere maatregelen:

  • Coronatest in az Sint-Blasius

Enkel personen mèt koorts en ernstige ademhalingsklachten kunnen getest worden. Andere personen vragen we met aandrang om NIET naar het ziekenhuis te komen. Zij kunnen niet getest worden.

  • Raadplegingen, onderzoeken en ingrepen

Enkel dringende raadplegingen, technische onderzoeken, medische beeldvorming en ingrepen vinden plaats. Niet-dringende afspraken worden uitgesteld.

  • Bezoek

Er geldt vanaf nu een algemeen bezoekverbod aan het ziekenhuis, op enkele uitzonderingen na.

Vanaf nu kan de bevolking voor alle actuele en meer gedetailleerde info over de aanpak in het ziekenhuis terecht op onze site: https://www.azsintblasius.be/corona/

Hier wordt de informatie voortdurend aangepast aan de meest actuele richtlijnen.

Info over het virus en over hoe mensen zich best beschermen ook via de site van de overheid www.info-coronavirus.be

Dr. Raf Jacobs                                     Dr. Ben Pyl                                         Dr. Bart De Letter

Hoofdarts                                            Verantwoordelijke                             Voorzitter

AZ Sint-Blasius                                    Wachtpost Vehamed                         Vehamed