In Noord-Limburg streven we ernaar om mensen langer te laten leven én hun levenskwaliteit te verbeteren. Inzetten op een gezonde leefstijl en preventie loont immers de moeite; het voorkomt (complicaties bij) ziekten en maakt mensen minder kwetsbaar voor pandemieën en andere gezondheidsrisico's.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid (Vlaamse overheid) voert daarvoor een preventief gezondheidsbeleid met verschillende prioriteiten en uiteenlopende beleidsinstrumenten. Ook belangrijk is dat initiatieven voor preventie niet alleen binnen de gezondheidszorg genomen moeten worden, maar ook daarbuiten. En dat die initiatieven wetenschappeljk onderbouwd zijn. We beschikken daarvoor over gevalideerde preventiemethodieken, die doorgaans ontwikkeld zijn door partnerorganisaties van de Vlaamse overheid. Het Logo uit jouw regio (voor onze eerstelijnszone: Logo Limburg) helpt je om hiermee aan de slag te gaan.

Meer over preventie op Vlaams niveau

Zelf een goed idee?

Zin om je schouders onder een preventieve actie of project (over bijvoorbeeld voeding en beweging, stoppen met roken, geestelijke gezondheid, enz.) te zetten? Stuur dan een mailtje naar info@elznoordlimburg.be. Dan brengen we je in verbinding met organisaties die rond gezondheidspromotie werken in Noord-Limburg.

Of ben je op zoek naar tips of campagnemateriaal voor je wachtruimte of je patiënten- en cliëntencontact? Contacteer dan Logo Limburg voor tips en materiaal!