Ben jij een hulpverlener en ben je op zoek naar het Gentse preventieaanbod en laagdrempelig materiaal rond preventie? Samen met Stad Gent en Logo Gezond Plus ontwikkelen we een preventiekalender waarbij we jullie maandelijks, voor een bepaald thema, laagdrempelig materiaal en good practices aanreiken.

We hopen dat jullie het jaar vol energie zijn gestart! Deze maand willen we jullie aandacht vestigen op een het laagdrempelig beweegaanbod binnen onze eerstelijnszone.

  • Heb je al gehoord van Beweging op Verwijzing? Maar liefst zes Gentse Beweging op Verwijzing-coaches staan klaar om iedereen te begeleiden naar een actieve en gezonde levensstijl. De coaching is in ELZ-Gent helemaal gratis voor mensen met verhoogde tegemoetkoming. Als maatschappelijk werker, psychologen, ergotherapeuten, vroedvrouw, apotheker, podoloog, diëtist en kinesist en arts mag je een verwijsbrief opmaken. Via de online tool van Gezond Leven is dit in één, twee, drie klaar. Waar wacht je nog op?
  • De Gentse wijkgezondheidscentra organiseren samen met de Sportdienst in verschillende wijken laagdrempelige beweeglessen voor volwassenen. Met muziek en spierversterkende oefeningen. De lessen kosten 0,5 euro per les, vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen is er welkom. Het perfecte aanbod dus om die goede voornemens om meer te bewegen waar te maken.

Maar dat is nog niet alles...

Voor meer informatie over het laagdrempelig leefstijl- en beweegaanbod in Gent, bekijk snel onze ELZ-pagina "Gezond Leven Stimuleren".

Deel deze informatie met jullie cliënten/patiënten en laten we samen werken aan een gezonder en gelukkiger 2024!