Help ons jou te ondersteunen en vul de preventiepeiling in

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt opnieuw alle steden en gemeenten, lokale dienstencentra en jeugdhulporganisaties in Vlaanderen en Brussel uit om deel te nemen aan de Preventiepeiling.  Met deze bevragingen, uitgevoerd in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, wordt de kwaliteit van het preventieve gezondheidsbeleid in deze settings in kaart gebracht.  

De Preventiepeiling bevraagt welke preventieve acties steden en gemeenten, lokale dienstencentra en jeugdhulporganisaties opzetten voor hun inwoners, bezoekers en kinderen/jogneren op het vlak van verschillende gezondheidsthema’s: voeding, beweging, minder lang stilzitten, valpreventie, mondgezondheid, mentaal welbevinden, roken, alcohol en illegale drugs.  

Deelnemen kan tot eind februari 2023. Wie deelneemt, ontvangt na afloop een digitale inspiratiegids vol handige tips en handvaten om verder te werken aan het preventieve gezondheidsbeleid. Bovendien komt er een online interactief dashboard waarbij gemeenten hun eigen resultaten zullen kunnen vergelijken met geanonimiseerde resultaten van gelijkaardige gemeenten o.b.v. de selectie van een aantal kenmerken zoals bevolkingsaantal, aandeel ouderen/jongeren, provincie, Logoregio, ELZ, … 

Wil je graag deelnemen? Of wens je meer info? Ga naar www.preventiepeiling.be

Nog niet overtuigd? Bekijk dit filmpje!