Initiatiefnemende partner: GBO Scheldekracht

Op donderdag 19 september van 12u45 tot 13u30 gaat er weer een Proefsessie van GBO Scheldekracht door. Carine Geboers, Netwerkverbinder van Iedereen Verdient Vakantie (Toerisme Vlaanderen) komt online langs om de Rap op Stap werking voor te stellen. In eerstelijnszone Scheldekracht is er een Rap op Stapkantoor in Laarne, Merelbeke en Wichelen.

Wat is Rap op Stap? (via: https://www.iedereenverdientvakantie.be/nl/rap-op-stap#close)

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stapkantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. In Oost-Vlaanderen zijn er zelfs 18 Rap op Stap+ - kantoren, specifiek voor mensen met een beperking.

De opname van deze proefsessie is later te bekijken via https://www.eerstelijnszone.be/gbo-proefsessies

Organisatie: GBO Scheldekracht
donderdag 19 september 2024, 12:45 - 13:30
Online training, gratis