Project rond verlies en zorg in Brugge, 'Tips voor troost'-campagne

Verlies: we kennen het allemaal. Van echtscheiding tot faillissement, van overlijden tot ziekte. Dan wil je er zijn voor iemand – maar hoe? Vaak weten we niet wat zeggen of doen, want we willen natuurlijk niet kwetsen… ‘Handelingsverlegenheid’ noemt dat en West-Vlamingen zijn er kampioen in. We zijn meelevend maar onzeker, dus we zwijgen. En dat terwijl sociale steun dé grootste hulp is in een rouwproces.

Tijd om iets te doen aan die schroom, dacht ‘Compassionate Brugge’. Samen met illustrator Steven Van Hasten, werkten ze de ‘tips voor troost’-campagne uit. Waar hebben rouwenden nood aan? Moet je er zelf over beginnen? Hoe kan je helpen? De fleurige poster en folder bieden handvaten in 10 hapklare tips.

poster

Benieuwd? Check: www.brugge.be/materialen-compassionate-brugge 

Je kan de campagnematerialen ophalen in het Huis van de Bruggeling of bestellen via het webformulier.Hang ze in je wachtzaal of aan je raam, geef ze mee, maak een plekje vrij op je folderrek, … en bouw mee aan een warme, troostrijke stad!

Meer weten over het stadsbrede project rond verlies en zorg ‘Compassionate Brugge’? Of zin om mee te denken met hen? www.brugge.be/compassionatebrugge