Projectoproep/gezocht: projecten die weerbaarheid en veerkracht van jongeren in Gent verhogen

  • 14 juli 2021

Als aanbieders van zorg in de Gentse regio brengt Streekfonds Oost-Vlaanderen je graag op de hoogte van een nieuwe projectoproep - #Een hart voor Gent.

Streekfonds Oost-Vlaanderen brengt individuen en organisaties samen die daar middelen voor willen bieden, en steunen met hen initiatieven met een hart voor mens en omgeving. Een warme provincie waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te leven en op te groeien, daar gaan ze voor! Samen met hun partners, lokale besturen en onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting slaat Streekfonds Oost-Vlaanderen de handen in elkaar.

Projecten die weerbaarheid en veerkracht van jongeren in Gent verhogen.
Tot en met 8 november wordt er op zoek gegaan naar nieuwe projecten.

Bij #Een hart voor Gent (Gent en deelgemeenten) worden projecten gezocht die de weerbaarheid en veerkracht van jongeren in Gent verhogen en die inspelen op een reële nood of een specifieke vraag van kinderen/jongeren/jongvolwassenen (tot 30 jaar). Projecten die echt een verschil maken voor zij die het nodig hebben.

Kan jouw projectidee, of dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school, een hefboom gebruiken? Geselecteerde projecten houden eerst een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Zo verzamelen ze een groep supporters rond hun projectidee. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld door Streekfonds Oost-Vlaanderen met maximum € 5.000. Dit is mogelijk door de steun van hun partners. Wellicht is dat een hefboom die ook jouw lokaal initiatief goed kan gebruiken.

De projectdetails, de manier van werken, data voor infomomenten kan je allemaal via deze link terugvinden:

In de vier regio’s buiten Gent waar het Streekfonds Oost-Vlaanderen actief is, namelijk #Een hart voor Scheldevallei, #Een hart voor Waas, #Regiokracht en #Streekmotor23, wordeninitiatieven gezocht die MENS en OMGEVING met elkaar verbinden. Wil je ook een maatschappelijke nood aanpakken die MENS en OMGEVING linkt ? Dan is deze projectoproep iets voor jou.

Heb je vragen over de oproep? Neem contact op met: