Psychosociale ondersteuning directie en medewerkers voorzieningen

Als je in de zorg- en welzijnssector werkt, geef je vandaag alles wat je hebt. Met hart en ziel, dag en nacht. We willen als ELZ Scheldekracht dan ook voldoende stilstaan bij mogelijke tips en beschikbaar aanbod om goed voor jezelf te zorgen,  veerkracht bij te tanken en je collega’s te ondersteunen. 

Er is momenteel ook een hoge nood aan psychosociale ondersteuning op bij de medewerkers en leidinggevenden van voorzieningen in de regio. Binnen de huidige omstandigheden (besmetting, isolatiemaatregelen en versoepeling) is dit ook niet verwonderlijk.

Ook aan hen wil men ook de oprechte vraag stellen: 'Hoe gaat het met jou, hoe hou jij het vol?' Aarzel niet om contact te nemen met onderstaande initiatieven indien je voelt dat je nood hebt aan een luisterend oor, ook voor jullie willen we er graag zijn!
 

 • De netwerken Geestelijke Gezondheidszorg (Het Pakt, CGG Eclips en RCGG Mirabello) hebben de krachten gebundeld in de regio voor de opstart van een aantal 'Zuurstofinitiatieven' voor (semi-)professionals in o.a. regio ELZ Scheldekracht.

  Ontdek hieronder wat men concreet kan betekenen voor jou als individuele (semi-)professional, als team of als beleid binnen een voorziening.   

  pdf bestandZuurstofinitiatieven (16.69 MB)

  Aanmelden voor deze initiatieven kan telefonisch via het Netwerkpunt van Het PAKT op het nummer 09 397 09 87 of via chat op hun facebookpagina.

  We geven alvast het advies om de informatie over o.a. de Zuurstoflijn ook breed kenbaar te maken en het campagnemateriaal ook maximaal kenbaar en toegankelijk te maken in de organisatie. 

   
 • We verwijzen hierbij ook graag naar de website ‘De Zorg-samen(een initiatief van Zorgnet-Icuro). Waarbij je hier een oplijsting kan vinden van professionele ondersteuningsmogelijkheden voor zorg-en welzijnsverstrekkers en mantelzorgers.