QVAX opnieuw beschikbaar voor boostervaccinatie

  • 1 december 2021

Vanaf donderdag 2 december wordt QVAX opnieuw ter beschikking gesteld. Iedereen die in aanmerking komt kan zich vanaf dan op deze elektronische reservelijst inschrijven om sneller uitgenodigd te worden voor zijn of haar boostervaccinatie. 

Vaccinatiecentra kunnen uit de reservelijst putten wanneer zij voldoende capaciteit en vaccins ter beschikking hebben. Op die manier gaan geen vaccins verloren wanneer een vaccinatiecentrum op het einde van de dag met een overschot zit.

De uitnodigingen houden rekening met een dalende leeftijd (van oud naar jong) en het gehanteerde interval. De tijd tussen de basisvaccinatie en de boostervaccinatie met Janssen (1 prik) is minstens 2 maanden, voor AstraZeneca (2 prikken) is dit minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden.

Wie in aanmerking komt, ontvangt een sms en e-mail met de vraag om snel te reageren, meteen online te bevestigen om een vrijgekomen plaats in te nemen en naar het vaccinatiecentrum te komen.

Ingebruikname vanaf 7 december

Hoewel inschrijven al vanaf 2 december mogelijk is, zullen vaccinatiecentra de wachtlijst pas vanaf dinsdag 7 december effectief in gebruik nemen.

Wie zich eerder inschrijft, krijgt de voorlopige melding dat zijn/haar vaccinatiecentrum nog niet met QVAX werkt maar wel al op de reservelijst opgenomen wordt.

Vaccinatieteller

Ondertussen kregen al 1 miljoen Vlamingen hun boostervaccinatie. Via de vaccinatieteller kan je de dagelijkse evolutie opvolgen.

 

Bron: https://www.laatjevaccineren.be/qvax-opnieuw-beschikbaar-voor-boostervaccinatie