QVAX ... wacht gerust nog even af ...

  • 6 april 2021

Binnen Eerstelijnszone Dender werken wij al geruime tijd met reservelijsten.  Eerst hadden wij deze voor zorgprofessionals, nadien voor 80 plussers en nog later (tot op heden) voor 65 plussers.

Nu heeft ook Vlaanderen een nieuw online systeem ontwikkeld om reservelijsten aan te leggen.  Dat systeem heeft de naam QVax gekregen.  Via QVax kan de burger zich online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie in het centrum in zijn buurt en zelf aangeven op welke momenten hij beschikbaar is om snel te worden opgeroepen.

De komende dagen wordt deze nieuwe tool getest met de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare.  Pas bij positieve gebruikerservaring zal dit uitgerold worden naar heel Vlaanderen.

Toch werd deze tool (in testfase) reeds gelanceerd via de nationale media, met als gevolg dat er heel lange wachttijden zijn om je te registreren.

Wij geven je daarom het advies om nog even af te wachten. Waarom zo lang voor je scherm zitten om je aan te melden op de lijst van Qvax, terwijl het nog niet zeker is dat deze tool zal uitgerold worden in heel Vlaanderen.  Bovendien werken onze vaccinatiecentra ook niet met deze tool, maar met de eigen reservelijsten.  Bespaar je dit alles en stel je gewoon kandidaat via het eigen formulier van Eerstelijnszone Dender, wat veel sneller en eenvoudiger is ook.

Klik hier om je nog kandidaat te stellen voor de reservelijst 65 plussers van Eerstelijnszone Dender.