Registreer je op QVAX en onze reservelijst en kom ook in aanmerking voor het Janssen-vaccin!

 • 16 juni 2021

Heb je je uitnodigingsbrief voor vaccinatie nog niet ontvangen? Kan je snel ter plaatse zijn? Registreer je dan zeker op onze reservelijsten (QVAX en lokaal)! Er komen nog dagelijks plaatsen vrij in onze vaccinatiecentra.

Bovendien kunnen mensen tussen de 18 en 41 jaar zich langs deze kanalen ook kandidaat stellen om het Janssen-vaccin te krijgen. Dat vaccin wordt in ons land alleen maar toegediend aan mensen vanaf 42 jaar. 

Janssen-vaccin

Tot 14 juni werden mensen tussen de 18 en 41 jaar standaard niet uitgenodigd voor een vaccinatie met een Janssen-vaccin. Vanaf 15 juni is dit wel mogelijk via QVAX en via onze eigen bijkomende reservelijst. Het vaccineren gebeurt enkel wanneer mensen eerst voldoende geïnformeerd worden en zelf aangeven met dit vaccin gevaccineerd te willen worden.

Zo willen we de beschikbare vaccins maximaal inzetten en zo veel mogelijk mensen voor het begin van de zomervakantie aan een vaccin helpen, zodat mensen met een gerust gemoed de zomerplannen kunnen aanvatten, jong en oud.

Geïnteresseerd? Lees hieronder hoe je dit in orde maakt voor beide reservelijsten. Klik ook hier om alvast meer informatie te vinden over de veiligheid van het vaccin en de afweging van voor- en nadelen.

Opmerkingen:

 1. Dit geldt niet voor 16- en 17-jarigen! Zij kunnen zich niet inschrijven voor het Janssen-vaccin. Ze kunnen zich wel algemeen op QVAX en de reservelijst inschrijven.
 2.  Heb je je uitnodigingsbrief al ontvangen? Dan heeft het geen zin meer om je nog te registreren.

QVAX

Kan jij je snel begeven naar één van onze vaccinatiecentra? Registreer je dan nu nog op QVAX via qvax.be

Opmerkingen:

 1. Inschrijving op QVAX biedt geen garantie op een snellere vaccinatie. Deze volgt ook de volgorde volgens leeftijd!
 2. Je kan op verschillende momenten doorheen elke dag van de week opgeroepen worden. Hou je berichten (en spam-filter) dus in de gaten!

Hoe werkt het? Klik hier voor meer informatie.

Janssen-vaccin via QVAX

Ben je tussen 18 en 41 jaar en ben je bereid om je met het Janssen-vaccin te laten vaccineren? Je kan hiervoor vanaf 15 juni vrijwillig toestemming voor geven in QVAX.

Hoe werkt dit?

Bij een nieuwe of een bestaande inschrijving op QVAX komt er een keuzeveld bij mensen tussen de 18 en 41 jaar, waarin je kan aangeven dat je ook voor vaccinatie met een Janssen-vaccinatie opgeroepen wil worden. Bekijk hier een stappenplan om dit correct aan te geven.

Opmerkingen:

 1. Een inschrijving op QVAX resulteert niet automatisch in een uitnodiging voor het Janssen-vaccin. De persoon geeft zich op als reserve die bereid is om ook voor een Janssen-vaccin opgeroepen te kunnen worden. De persoon kan even goed voor een ander type vaccin opgeroepen worden wanneer hij/zij bovenaan de reservelijst staat en er een ander vaccintype beschikbaar is gekomen. Er is dus nog altijd geen keuzevrijheid voor een vaccin.
 2. Zoals altijd sluit een inschrijving op QVAX de persoon in kwestie niet uit van een uitnodiging via het reguliere kanaal. Als de persoon niet opgeroepen wordt via QVAX, zal hij/zij nog altijd via brief uitgenodigd worden wanneer zijn/haar leeftijdsgroep aan de beurt is.

Onze eigen bijkomende reservelijst

Aangezien QVAX is niet handig is voor vaccins die de dag zelf vrijkomen, werken wij ook met een eigen bijkomende reservelijst voor wie echt snel in het vaccinatiecentrum kan geraken. 

 • Woon je in één van de gemeenten die het vaccinatiecentrum bedient?
 • Heb je nog geen uitnodiging gekregen?
 • Ben je echt snel beschikbaar (binnen het half uur)?
 • Maak je je ook zeker vrij voor de tweede prik?

Dan kan je je aanmelden!

 • Klik hier voor inschrijving in het vaccinatiecentrum Wachtebeke
 • Klik hier voor inschrijving in het vaccinatiecentrum Wetteren
 • Klik hier voor meer informatie over onze bijkomende reservelijst

Janssen-vaccin via onze bijkomende reservelijst

Ook via onze reservelijst kan je worden uitgenodigd voor het Janssen-vaccin als je tussen de 18 en 41 jaar bent. Maar hiervoor vragen we duidelijk toestemming bij de oproep!

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over de mogelijkheid tot de registratie voor het Janssen-vaccin. Klik dan hier.