Reizen - praktische info Covid-certificaat en testen

Reis je binnenkort naar het buitenland? Bekijk hier een overzicht van alle testplaatsen in onze buurt en informatie over het covid-19 certificaat

Vanaf 1 juli '21 kan je reizen met een COVID-certificaat in de volgende situaties: na volledige vaccinatie, met een recente negatieve PCR-test of na herstel van Covid-19 (na positieve test). Dit attest is digitaal te verkrijgen via de CovidSafeBE-app, via mijnburgerprofiel.be, mijngezondheid.be of myhealthviewer.be. Op vraag kan u dit per post toegestuurd krijgen door telefonisch contact op te nemen met 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen).

Ben je nog niet gevaccineerd en dien je een PCR-test te laten afnemen? Inwoners van Eerstelijnszone Schelde en Leie kunnen daarvoor terecht bij de huisarts, in het ziekenhuis AZ Sint-Vincentius Deinze, in het testcentrum te Sint-Martens-Latem of, indien nodig, in het testcentrum van Oudenaarde. De keuze van het testcentrum is vrij, een overzicht van alle testcentra in België kan je terugvinden via https://testcovid.doclr.be/#!/saps.

Opgelet: het testcentrum in Deinze is inactief sinds 1 juli '21. De afspraken die reeds gemaakt werden gaan nog steeds door, maar er kunnen geen nieuwe afspraken meer gemaakt worden.

Iedereen met verblijfplaats in België en die nog niet de kans heeft gekregen om zich volledig te laten vaccineren, kan twee terugbetaalde testen bekomen vanaf de leeftijd van 6 jaar via www.mijngezondheid.be. De activatiecode voor een terugbetaalde test is 10 dagen geldig.

Het is belangrijk dat u zich steeds op voorhand goed informeert over de regels en voorwaarden die gelden in het betrokken land, dit kan via https://diplomatie.belgium.be/nl of https://reopen.europa.eu/nl.

Veel reisplezier!