Reservelijst(en) ELZ Scheldekracht

Ondertussen draaien de vaccinatiecentra in de regio Scheldekracht* (Wetteren/Wachtebeke) op volle toeren.

Doordat bevestigen van de uitnodiging niet verplicht is, gebeurt het dat mensen niet opdagen. Dan kunnen aan het einde van een dag vaccins over zijn. Om dit probleem aan te pakken wordt er binnen ELZ Scheldekracht op twee manieren gewerkt.

1. Proactieve contactname door het lokale callcenter en invulling plaatsen vanuit QVAX

Het lokale callcenter contacteert proactief de genodigden die hun afspraak nog niet hebben bevestigd om op voorhand een zicht te krijgen op de vaccinaties die nog ‘open staan’.

Vervolgens worden, 1 of 2 dagen voor de dag zelf, personen opgeroepen vanuit QVAX, een systeem waar geregistreerden op een reservelijst komen die de volgorde van de Vlaamse vaccinatiestrategie optimaal respecteert. Daarmee worden plaatsen opgevuld die door annulaties zijn vrijgekomen. Lees er hier meer over!

2. Restvaccins aan het einde van de dag via extra lokale reservelijsten

Bij hoge tijdsdruk op de dag zelf kan het zijn dat het vaccinatiecentrum ook nog personen uit extra lokale reservelijsten oproept om er zeker van te zijn dat geen enkel vaccin verloren gaat!. Dit gaat om volgende personen:

  • Actieve medewerkers van politie- en brandweerdiensten

    • Inventarisatie gebeurt automatisch en aanmeldingen zijn dus niet mogelijk!
  • Begeleiders binnen de kinderopvang, het kleuter- en lager onderwijs met hun eigen domicilieadres in regio Scheldekracht* (Wij bieden geen garantie op vroegtijdige vaccinatie, aangezien het maar gaat om een beperkt aantal restvaccins!)
  • Mensen die werken in de uitvaartsector
    • Inventarisatie gebeurt automatisch en aanmeldingen zijn dus niet mogelijk!
  • Aangemelde mensen die binnen het half uur in het vaccinatiecentrum kunnen staan
    • Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Resultaat

Door op deze twee manieren te werken wordt de agenda zoveel mogelijk op voorhand gevuld en gaan er zeker geen (rest)vaccins verloren. Daarnaast volgen we maximaal de vooropgestelde vaccinatiestrategie van de overheid, met een focus op de prioritaire doelgroepen. Hiermee hopen we het gezondheidssysteem niet extra onder druk te zetten.

Uiteraard hopen we samen met jullie dat we iedereen zo snel mogelijk kunnen voorzien van een vaccinatie. De vaccinatiecentra staan alvast paraat om snel met de geleverde vaccins aan de slag te gaan. Heb je nog geen uitnodiging ontvangen, dan vragen we om geduldig te wachten tot je een uitnodiging krijgt. Dat is de beste manier om zo snel en ruim mogelijk te vaccineren. Op de uitnodigingsbrief staat ook het nummer van het callcenter vermeld, waar men u stap voor stap kan begeleiden om de vaccinatie optimaal te organiseren.

(*de regio “Eerstelijnszone Scheldekracht” omvat de gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke)

Restvaccins reservelijst(en) ELZ Scheldekracht