Rookstopbegeleiding

Rookt je patiënt/cliënt? Overweegt hij/zij te stoppen met roken? Wil je patiënt/cliënt weten hoe verslaafd hij/zij is aan nicotine?
Ontdek hieronder meer informatie over het aanbod en waar je patiënt/cliënt terecht kan voor hulp.

Redenen en voordelen van stoppen met roken

Stoppen met roken heeft tal van voordelen. Zeker voor de gezondheid. Maar ook financieel: je patiënt/cliënt kan er ontzettend veel geld mee besparen. En je patiënt/cliënt wordt een voorbeeld voor anderen ... iedere roker heeft zijn of haar eigen motivatie om te stoppen met roken. Maar de voordelen zijn voor iedereen gelijk. Ontdek meer hier!

Test met advies

De nicotineverslavingstest bestaat uit 6 vragen. Zo kan je patiënt/cliënt testen hoe verslaafd hij/zij is aan nicotine.

Aanbod

Stoppen met roken? Het kan! Laat je patiënt/cliënt meedoen aan de groepscursus van Stad Gent. Groepscursussen zijn een effectief middel om te stoppen met roken. In groep vinden mensen steun. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen, er kan veel gedeeld en gelachen worden. Voor meer informatie rond de groepssessies bij een tabakoloog kan je hier terecht.

De tabakoloog is de beste hulp die je maar kan hebben als je wil stoppen met roken. Want hij of zij weet er alles van. Voor het individueel aanbod bij een tabakoloog kan je meer informatie vinden via deze link of je kan je patiënt/cliënt laten begeleiden door tabakoloog Luc Timmermans (0470 04 78 16 of info@rookstophulp.be) via telefoon of beeldbellen. Dankzij de Vlaamse Overheid kan dit via een voordelig tarief.

Laat je patiënt/cliënt stoppen met roken met de hulp van zijn/haar smartphone, met de gratis SmartStop app. Je patiënt/cliënt kan er duidelijk mee zien hoeveel geld hij/zij uitspaart door niet te roken. Heeft je patiënt/cliënt even een moeilijk momentje? De app weet raad en geeft advies om ermee om te gaan. De app is te downloaden in de App Store of op Google Play.

Online groepscursus Bond Moyson: 'Samen stoppen met roken'. Een cursus 'Samen stoppen met roken' bestaat uit 8 sessies van 90 minuten. De cursussen starten 3 keer per jaar en gaan door vanaf 6 inschrijvingen. Je kan kiezen uit een intensief traject of een gespreide begeleiding.

Zit je patiënt/cliënt met een onderhuids of meer dwingend verlangen om van het roken af te raken? Is je patiënt/cliënt op zoek naar inspiratie en kennis, maar verdwaalt hij/zij in het aanbod van methodes en hulpmiddelen? Wil je patiënt/cliënt een boost geven aan zijn/haar motivatie?

De gratis webinar 'Eindelijk af van de sigaret!'- In gesprek met de tabakoloog - is een een inspirerende voordracht. Op het einde van de voordracht is er ruimte om vragen te stellen. Deze webinar start op 23 februari 2021.

Wanneer je patiënt/cliënt kiest voor telefonische begeleiding of online advies kan hij/zij ook contact opnemen met Tabakstop.

Deze pagina is het laatst geüpdatet op 09/12/2020