Samen voor zorgzame dorpen en buurten

Save the date / 09.02.23 / slotevent Empowercare

In het project Empowercare bundelen zorg- en welzijnsprofessionals, lokale besturen en de buurt hun krachten. Empowerment van kwetsbare personen en verbinding in én met de buurt, professionals en lokale besturen vormen de focus van het project. Op donderdag 9 februari presenteren we in het provinciehuis te Antwerpen samen met enkele experten de projectresultaten en lichten we ons aanbod voor de komende jaren toe.

De voorbije 2,5 jaar gingen provincie Antwerpen, Vonk 3, hogeschool UCLL, Welzijnszorg Kempen en Universiteit Antwerpen aan de slag met heel wat uitdagingen voor professionals en lokale besturen in het samen versterken van zorgzame dorpen en buurten: 

  • We willen allemaal op een persoons- en buurtgerichte manier omgaan met kwetsbare personen, maar wat vraagt deze andere manier van werken voor professionals?
  • Hoe kan een lokaal bestuur zorgen voor verbinding in én met de buurt? Wat betekent een beleid met en voor kwetsbare personen?
  • Hoe kunnen professionals en lokale besturen samen aan de slag gaan met zorgzame dorpen en buurten?

Op zoek naar inspiratie, goede praktijken en beleidsaanbevelingen? Zet dan 9 februari met stip in de agenda. Snelle beslissers die zeker willen zijn van een plekje kunnen nu al inschrijven via deze link. Je ontvangt later nog een definitief programma waar je uit een aantal parallelle sessies kunt kiezen.

Wens je meer info of heb je vragen?
Contacteer dan Sofie Vanmarcke via zorg@provincieantwerpen.be of 03 240 56 36.

Empowercare
Organisatie: Provincie Antwerpen, Vonk 3, hogeschool UCLL, Welzijnszorg Kempen, Universiteit Antwerpen
donderdag 9 februari 2023
Provinciehuis Antwerpen