Schrijf je nu in voor het Vlaams symposium 'Doelgerichte zorg' (17/11/2022)!

  • 12 juli 2022

Omdat er veel beweegt in het zorg- en welzijnslandschap rond doelgerichte zorg, slaat VIVEL (Vlaams Instituut voor de eerste lijn) de handen in elkaar met de Koning Boudewijnstichting (KBS), het Fonds Dr. Daniël De Coninck, de Academie voor de Eerste Lijn en Be.Hive voor de organisatie van een Symposium Doelgerichte zorg.

Doelgerichte zorg

Doelgerichte zorg verlegt de aanpak van ziekte- en probleemgerichte zorg naar zorg die vertrekt van de patiënt/cliënt en wat er voor hem/haar écht toe doet in het leven. Het gaat om een positieve benadering van gezondheid, uitgaande van de mogelijkheden én hoe je deze mogelijkheden als zorg- en hulpverleners en als zorgorganisatie met de juiste houding en samenwerking kan versterken. Zo kan de zorg niet alleen beter afgestemd worden op elkaar, maar kan je als zorg- en hulpverlener ook meer voldoening halen uit de zorgrelatie.

Het symposium

De focus van het symposium ligt op de implementatie van doelgerichte zorg. Enkele vragen die aan bod zullen komen zijn:

  • Hoe verhoudt doelgerichte zorg zich tot geïntegreerde zorg, buurtgerichte zorg, herstelgericht werken,…?
  • Hoe praat ik over levensdoelen? Hoe kan je je eigen prioriteiten en doelen formuleren?
  • Hoe krijg je meer gelijkwaardigheid in de relatie persoon-professional?
  • Hoe maak je ruimte om naast professionele kennis ook ervaringskennis te benutten?

Tijdens zowel plenaire sessies als in verschillende workshops, zal op deze vragen worden ingegaan. Een gedetailleerd programma zal later worden meegedeeld.

  • Wanneer? 17 november 2022 van 9u30 - 16u
  • Waar? Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Elsene
  • Voor wie? Alle burgers, zorg- en welzijnsprofessionals, medewerkers van organisaties in zorg en welzijn,... Bezorg de uitnodiging dus gerust ook aan jullie achterban!
  • Geïnteresseerd? Schrijf je hier in!

Ook wij van Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht zijn van de partij!

Wij zijn als ELZ Scheldekracht i.s.m. VIVEL, UGent, KBS en ons uitgebreider netwerk van partners al uit de startblokken geschoten om doelgerichte zorg een vaste plek te geven in onze eerstelijnszone. Met initiatieven werken we aan een zorg die de levenskwaliteit van mensen vooropstelt en vertrekt vanuit hun levensdoelen. Hier hebben we oog voor de drie niveaus: de PZON en de mantelzorger, de zorg- en welzijnsprofessional en de partnerorganisatie. Klik hier als je meer wil weten over ons traject.

Dus ook wij als netwerkorganisatie zelf zullen van de partij zijn! 

Tot dan!