Sessie 3: Lotgenotencontact voor naastbetrokken hulpverleners

Datum:
Locatie: Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Je bevindt je in een aparte positie: professioneel als hulpverlener in het veld staan én tegelijkertijd van dichtbij geconfronteerd worden met ernstige psychische problemen van een naaste. Is deze dubbele pet voor jou herkenbaar?

 

Waarschijnlijk spoken er veel vragen door je hoofd: hoe en waar begrens ik zodat ik zelf kan volhouden? Wanneer en hoe ga ik van de ene rol naar de andere? Wat met mijn eigen emoties waaronder ook verlies en verdriet? Hoe kan ik mijn persoonlijke ervaring als hulpverlener gebruiken?

Similes organiseert voor de eerste keer een lotgenotencontact speciaal voor familiebetrokkenen die ook hulpverlener zijn in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).


Zij bieden je de kans om tijdens 3 bijeenkomsten in alle vertrouwen je verhaal te delen, vragen te stellen en naar anderen te luisteren. Ze starten met een uitgebreide kennismaking en bepalen vervolgens de thema’s die aan bod zullen komen.

Praktisch

De reeks staat gepland op:

  • Sessie1: 2 februari
  • Sessie2: 2 maart
  • Sessie3: 6 april

Alle online sessies vinden telkens plaats op dinsdagavond van 19u30 tot 21u00.

Deelnemen is gratis, maar een vrije bijdrage is altijd welkom op hun rekeningnummer BE71 0011 0730 0769 met vermelding ‘gift’. Zo kunnen ze tijdens de coronacrisis lotgenoten zo goed als mogelijk met mekaar blijven verbinden.

Inschrijving en meer informatie via deze link.

Maar wacht zeker niet tot dan als je zeker wil zijn van je plekje, de plaatsen zijn beperkt!