Sluiting vaccinatiecentrum Hamme

  • 27 augustus 2021

De vaccinatiecampagne loopt stilaan naar z’n einde en dus worden ook afspraken gemaakt m.b.t. de afronding van de vaccinaties in onze vaccinatiecentra.

Alle burgers vanaf 12 jaar ontvingen reeds een uitnodiging voor een eerste en tweede prik in onze vaccinatiecentra in Hamme en Appels. Ondertussen ontvingen ook reeds het grootste deel van onze tweede kansers een extra uitnodiging. Het aantal burgers dat resteert om actief op naam uit te nodigen is dus heel klein geworden. Daarom werd beslist om ons vaccinatiecentrum in Hamme te sluiten. Het vaccinatiecentrum in Appels zal nog enkele weken langer open blijven om de laatste fase af te werken en dit voor de inwoners van onze hele Eerstelijnszone, dus ook voor de burgers van Hamme, Buggenhout en Zele.

Wat staat nog op de planning in Hamme?

Laatste prikdag voor een eerste prik wordt zaterdag 4 september. Op die manier geven we alle burgers die nog tot 31 augustus op vakantie zijn, de kans om in de vertrouwde omgeving van het eigen vaccinatiecentrum gevaccineerd te worden.

Dat wil meteen ook zeggen dat de echt laatste vaccinatiedag in ons vaccinatiecentrum zaterdag 25 september wordt (3 weken na 4 september, voor de tweede prikken van deze burgers).

Voor alle duidelijkheid: er worden geen nieuwe 1ste prikken meer gezet na 4 september (ook al is het vaccinatiecentrum nog open). Wij opteren ervoor om 1ste en 2de prik op dezelfde locatie te laten plaatsvinden, om verwarring te voorkomen, vandaar de keuze om nieuwe 1ste prikken vanaf 5 september, enkel nog in ons vaccinatiecentrum in Appels te laten gebeuren.

Op volgende momenten worden nog 1ste prikken Pfizer voorzien:

  • Maandag 30 augustus – 17u-21u
  • Dinsdag 31 augustus – 17u-21u
  • Zaterdag 4 september – 8u-12u & 13u-16u

Op deze 3 dagen zijn nog een laatste groep burgers actief uitgenodigd: kinderen die pas 12 zijn geworden, 2de kansers, … Ben jij inwoner van Hamme, Zele of Buggenhout en heb je nog een vaccinatie (1ste of 2de prik nodig) dan kan je je tijdens een van bovenstaande momenten ook vrij aanbieden, zonder uitnodiging.

Wens je vooraf jouw moment te reserveren of heb je nog een vraag m.b.t. jouw vaccinatie, dan kan je ook vooraf contact opnemen met ons callcenter op 0800 99 502

Op zaterdag 4 september zullen we ook een laatste keer vaccinatie met Johnson en Johnson aanbieden in Hamme. Wens jij met een eenmalige prik volledig gevaccineerd te zijn, meld je dan aan op 4 september en vraag naar een vaccinatie met J&J. Opgelet, voorwaarde hiervoor is wel dat je minimum 18 jaar bent!

Wat met 11-jarigen die de komende weken 12 jaar worden?

Kinderen die tussen nu en 4 september 12 jaar worden, zullen geen uitnodiging meer ontvangen voor het vaccinatiecentrum in Hamme. Zij zullen meteen worden uitgenodigd voor vaccinatie in ons vaccinatiecentrum in Appels

Wil jij echter nog in Hamme gevaccineerd te worden, dan kan je je ook nog aanmelden op 30 of 31 augustus of 4 september. Het kan zijn dat je dan nog een brief met uitnodiging ontvangt voor Appels, maar deze mag je dan negeren.

Opgelet: aanwezigheid van een van beide ouders is hierbij verreist.

Wat met het extra coronavaccin voor personen met verminderde immuniteit?

Zoals reeds gecommuniceerd werd beslist om een extra vaccin aan te bieden aan personen met een verminderde immuniteit, veroorzaakt door een bepaalde aandoening of door een behandeling.

Deze personen maken hierdoor minder antistoffen aan na hun basisvaccinatie met 1 of 2 vaccins. Uit de meest recente wetenschappelijke gegevens blijkt dat het toedienen van een extra dosis mRNA vaccin (momenteel Pfizer of Moderna) kan zorgen voor een toename van antistoffen en een sterkere immuunrespons.

Opgelet, bovenstaande info is belangrijk. Het gaat dus immers niet om een boostervaccinatie waarover de laatste weken al meermaals sprake was, maar wel om een derde prik die voor deze doelgroep nodig is om de basisimmuniteit voldoende hoog te krijgen. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat er de komende weken een echte boostervaccinatie komt.

De betrokken patiënten zullen automatisch worden uitgenodigd op basis van de gegevens van hun ziekenfonds en behandelende arts. De voorbereidingen, bv. de nodige informaticatools, zijn nu bezig. Voorlopige timing is dat de uitnodigingen voor deze groep waarschijnlijk tegen 15/9 zullen vertrekken.  Dit betekent dus ook dat deze 3de prik niet meer zal worden aangeboden in het vaccinatiecentrum van Hamme. Deze mensen zullen automatisch worden uitgenodigd in het vaccinatiecentrum van Appels.  Meer concrete info volgt van zodra wij deze ook ontvangen vanuit de overheid.

Wat nadien?

De integrale werking wordt gewoon verdergezet binnen onze Eerstelijnszone.

Elke inwoner van Berlare, Zele, Hamme, Buggenhout, Lebbeke en Dendermonde blijft welkom in Sporthal Appels, Steenweg van Aalst 41 te Dendermonde.

Voor alle burgers die het vaccinatiecentrum in Appels nog niet kent en graag nog eens het hele proces bekijkt kan deze rondleiding door Kürt Rogiers nog eens bekijken. We geven graag ook nog eens het plannetje mee:

Kaart met aanduiding ligging vaccinatiecentrum

 

Ons callcenter blijft actief en is bereikbaar op 0800 99 502 of via mail naar vaccinatie@elzdender.be voor alle vragen, reservaties, …

Heb jij nog een vaccinatie (2de prik of volledige vaccinatie) nodig, dan kan je je ook online registreren. In onze online bevraging zal gevraagd worden wat men nog nodig heeft: een tweede prik AstraZeneca, een tweede prik Pfizer of een volledige vaccinatie.  Daarnaast zullen we ook opvragen wanneer dit zeker niet kan, door bv. een vakantie.

Op die manier hopen we de groep van mensen die nog een volledige vaccinatie wensen of die hun tweede prik gemist hebben, zo snel mogelijk en op maat van elke burger op te pikken.

Heel wat 12-18-jarigen kregen hun uitnodiging in de brievenbus toen ze net op reis of kamp waren.  We hopen dat ook zij zo snel mogelijk zich registreren op deze reservelijst en/of contact opnemen met ons callcenter, zodat wij ze nog voor de start van het nieuwe schooljaar kunnen herinplannen.

Burgers kunnen zich hiervoor registreren via deze link.

Wij roepen al onze inwoners op om deze mogelijkheid ook ruim te communiceren naar buren, binnen familie en vriendenkring.  Heel wat burgers worden moeilijk bereikt via pers en onze digitale media.  Met de medewerking van al onze burgers moet het lukken om ook deze groep langs deze weg te bereiken.  Het zou fijn zijn mochten onze inwoners elkaar een handje helpen om zich te registreren op deze reservelijst of eventueel samen te bellen naar ons callcenter op het gratis nummer 0800 99 502.

De laatste kans!

Onze burgers kregen reeds heel wat kansen om zich te laten vaccineren in ons vaccinatiecentrum in Hamme. De nodige ondersteuning, bv. ook op vlak van mobiliteit, werd hiervoor voorzien. Dit is nu echt de laatste kans om in ons vaccinatiecentrum, in de sporthal Meulenbroek te Hamme gevaccineerd te worden.

Heb jij nog een tweede prik van eender welk vaccintype nodig? Heb jij nog een volledige vaccinatie nodig ? Heb jij nog vragen m.b.t. jouw vaccinatie? Aarzel niet en neem contact op met ons callcenter op 0800 99 502. Wij zullen jou de nodige info verschaffen en indien gewenst nog een moment voor jou inplannen zodat ook jij volledig beschermd het najaar kan ingaan.