Sporthal Denderdal - Vaccinatiecentrum Eerstelijnszone Regio Aalst

  • 13 januari 2021

denderdal 2

De inwoners van de Eerstelijnszone Regio Aalst kunnen zich laten vaccineren in het vaccinatiecentrum Sporthal Denderdal in Erembodegem.  

Sporthal Denderdal in Erembodegem is in recordtempo omgebouwd tot het derde grootste vaccinatiecentrum van Vlaanderen. In het vaccinatiecentrum Denderdal is er plaats voor 10 vaccinatielijnen, ook wel vaccinatiestraten genoemd.
Eén vaccinator bedient 2 van de in totaal 20 vaccin
atieruimtes. Per lijn worden er per uur gemiddeld 20 prikken gezet.

Op maximale capaciteit worden er gemiddeld 200 prikken per uur toegediend. Het ritme van de levering van de vaccins bepaalt het tempo.

“De stad Aalst neemt haar verantwoordelijkheid in zeer nauwe samenwerking met de andere gemeentes van de Eerstelijnszone Regio Aalst. We hebben het ambitieniveau om één van de meest kwalitatieve en snelste vaccinatiecentra van Vlaanderen te worden”, zegt burgemeester Christoph D’Haese.

De burgemeesters van de Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede werken schouder aan schouder mee om ook hun inwoners te laten vaccineren in Sporthal Denderdal. Dat blijkt uit onderstaande quotes:

“We gaan naar 100% vaccinatie voor de Eerstelijnszone Regio Aalst.” – Hugo De Waele, burgemeester Erpe-Mere. 

“We vergeten niemand en zetten in op bereikbaarheid.” – Jo Fonck, burgemeester Denderleeuw.

“Eén ploeg, één doel.” – Roland Uyttendaele, burgemeester Lede.

“Een sterke samenwerking zal de vaccinatie voor onze regio versnellen.” – Veerle Baeyens, burgemeester Haaltert.

De stad Aalst zorgt met Sporthal Denderdal voor een centrale plek waar we kwaliteitsvol kunnen vaccineren, rekening houdend met ieders comfort. Voor wie zich niet naar het vaccinatiecentrum kan verplaatsen, zorgen we voor een oplossing op maat.

(Bronnen: website stad Aalst & persbericht Stad Aalst)


Meer gedetailleerde info kan je terugvinden via de websites van de respectievelijke steden en gemeenten in onze zone:

Zit je nog met vragen rond het vaccinatiecentrum, bel het callcenter via 053 72 30 80 (bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8u tot 17u)

Algemene info rond de vaccinaties en de vaccinatiecampagne vind je terug via www.laatjevaccineren.be