STA IK OP DE LIJST? Laatste dagen om zorgprofessionals toe voegen aan de lijst (Bericht aan liaisons en validatoren)

  • 15 maart 2021

Tot en met 17/3 kunnen zorgprofessionals bij de liaisons terecht met hun vragen om toegevoegd te worden aan de lijst. 

18/3 in de voormiddag is er nog tijd om de late aanvragen van de vorige dag te behandelen.  

Ook zeker aan alle validatoren de vraag om 18/3, vóór 12:00 nog te valideren wat gevalideerd moet worden.  

Samen met de vaccinatie in de voorzieningen en in de ziekenhuizen, maakte de prioritaire vaccinatie van zorgprofessionals deel uit fase 1A.

Zorgprofessionals die niet in deze fase zullen gevaccineerd zijn, om welke reden ook, krijgen een oproep bij de brede bevolking volgens hun leeftijd (of eventueel al vroeger mochten ze risicopatiënt zijn). 

Concreet zal om 12:00 op 18/3 de webapp afgesloten worden. De info op laatjevaccineren.be zal vanaf ’s ochtends aangepast zijn.  De beroepenlijst en verwijzingen naar de liaisons zullen offline worden gehaald. 

“Mijn collega’s zijn opgeroepen en ik nog niet”

Wij krijgen veel van dit soort boodschappen en dat zal voor liaisons niet anders zijn geweest. De verklaring is een bug in het systeem.  Een aantal zorgprofessionals zijn in de Vaccinatiecode database met het label ‘uitgenodigd’ gelabeld, terwijl er vanuit het Doclr systeem geen uitnodiging verstuurd werd. Het probleem wordt opgelost en alle zorgprofessionals in de vaccination code database zullen correct worden uitgenodigd. 

Concreet vertrekken de uitnodigingen woensdag (17/3) of donderdag (18/3) waarna ze vrijdag (19/3) of maandag (22/3) in de bus zullen zitten. 

Mochten deze zorgprofessionals ook na 22/3  nog altijd geen uitnodiging hebben ontvangen, dan is de oplossing nog niet goed genoeg en moeten we verder zoeken.  De concrete gevallen mogen gemeld worden aan vaccinatiecentra@vlaanderen.be. Let op dit geldt niet voor de personen die slechts na 8/3 aan de lijst zijn toegevoegd. Zij zullen ten vroegste op 24/3 een uitnodiging krijgen.

Meer info via https://www.laatjevaccineren.be/covid-19-vaccinatie-van-zorgprofessionals-eerste-lijn