Op vraag van de Eerstelijnszone Noord Antwerpen schreef stadsdichteres Lotte Dodion een gedicht dat is geïnspireerd op de eerste lijn, de zorg- en hulpverleners die het dichtst bij personen staan met een zorg- of ondersteuningsaanbod.

Lotte Dodion: "Mijn stadsgedicht 'Telefoontje' is een ode aan de warme mensen die de Eerstelijnszones uitmaken. Tegelijk is het bedoeld als aanmoediging om hulp of zorg in te roepen wanneer alles even uit je handen lijkt te glippen. Mijn gedicht wil bezoekers, patiënten en passanten die met een hoofd vol vragen een wachtruimte binnenstappen, laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Ik hoop dat het gedicht zoveel mogelijk Antwerpse wachtkamers mag verwarmen."

Er wordt een mooie wachtkamerposter gemaakt van het stadsgedicht ‘Telefoontje’ die vanaf 5 september gratis te verkrijgen is in bibliotheek Permeke (De Coninckplein, Antwerpen). Zorg- en hulpverleners die de poster in hun wachtkamer of praktijkruimte willen ophangen kunnen deze gratis bestellen via deze link – de poster wordt dan met de post opgestuurd. Antwerpen Boekenstad verloot een optreden van Lotte Dodion in de wachtkamer van een van de inschrijvers. Ze zal er live een set poëzie en het stadsgedicht in première brengen.

Bestel jouw wachtkamerposter!

Hang jij graag de mooie wachtkamerposter gemaakt van het stadsgedicht 'Telefoontje' in je wachtkamer? Bestel ze dan hier!