Stel je zorg niet uit

  • 15 december 2020

Campagne: stel je zorg niet uit

Vandaag stellen heel wat patiënten hun noodzakelijke zorg uit. Ze zijn bang om besmet te raken of willen de artsen en het zorgpersoneel in deze COVID-19-tijden niet overbelasten. Ook apothekers stellen vaak uitstelgedrag vast. Noodzakelijke zorg uitstellen kan nochtans een grote impact hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Samen met alle zorgverleners in Vlaanderen nam het Vlaams Patiëntenplatform het noodzakelijke initiatief om patiënten op te roepen hun zorg niet langer uit te stellen. Als voorzitter van de provinciale crisiscel ondersteunt gouverneur Cathy Berx dit initiatief. Samen met de Eerstelijnszones lanceert zij een aanvullende actie om de oproep en boodschap te versterken.

Burgers geruststellen en hen ervan overtuigen dat zorg in de meest veilige omstandigheden kan blijven gebeuren en er dus geen enkele reden is om die noodzakelijke zorg uit te stellen, is een uitdaging., aldus gouverneur Cathy Berx. Daarom zet ze samen met de Eerstelijnszones en de provinciale crisiscel mee de schouders onder de campagne.

Veilige zorg voor iedereen: extra oproep via affiches en broodzakken


De boodschap zal verspreid worden via affiches en broodzakken. In totaal werden 8000 affiches en 150.000 broodzakken gedrukt. Met dank aan UNIZO bereiken de affiches deze week alle ondernemers uit de provincie. De broodzakken zullen vanaf midden december op de Antwerpse tafels te vinden zijn. Ook jij kan je steentje bijdragen. Download hier de affiche en verspreid mee onze boodschap!

De oproep spreekt voor zich: Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen. Contacteer onmiddellijk je arts of apotheker. Jouw zorgverlener staat voor je klaar en kan je veilig ontvangen. Hiermee willen de gouverneur en eerstelijnszone tonen dat de zorgverleners bereikbaar zijn, uiteraard ook voor klachten die niets met COVID-19 te maken hebben.

 

 

Stel je zorg niet uit