KUNNEN CACAO-FLAVONOLEN IN ZWARTE CHOCOLADE DE BLOEDVATWANDFUNCTIE VERBETEREN BIJ PERSONEN MET TYPE 1 DIABETES?

  • Doel van de studie?

Kan fysieke training in combinatie met zwarte chocolade verrijkt met cacao flavonolen de bloedvatwandfunctie bij personen met type 1 diabetes verbeteren en zo verstopping van de bloedvaten voorkomen?

  • Wie komt in aanmerking voor de studie?

Personen met type 1 diabetes 18-45 jaar zonder gekende bloedvatproblemen.

  • Wat wordt er verwacht van de deelnemers?

Onderzoek met inspanningstest voor en na, 2 maand inname zwarte chocolade met/zonder extra flavonolen, fysieke training.

  • Wat krijg je ervoor terug?

Lekkere chocolade, resultaat van je inspanningstesten, mogelijk gunstig effect op je bloedvaten.

  • Duur van de studie?

Twee maanden.

  • Tot wanneer kan je intekenen voor het onderzoek?

29 februari 2024.

  • Interesse om deel te nemen of verdere vragen?

elodie.lespagnol@univ-lille.fr (0033 674 663 864) en Luk.Buyse@mhdslauwe.be.