symposium ‘Improving Quality and Safety in Primary Care: lessons from an international perspective’

Datum:
Locatie: Vlaams Parlement, Ijzerenkruis 99, 1000 Brussel
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Inzetten op kwaliteitsvolle zorg betekent in dialoog gaan met de verschillende actoren en leren uit ervaringen in het buitenland. Huisartsenpraktijken werden recent tijdens de pandemie geconfronteerd met een aantal ongekende uitdagingen om blijvend kwaliteitsvolle zorg te verlenen. Ondanks het feit dat er in België verschillende initiatieven zijn genomen om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren, is er nog ruimte voor verbetering.

 

Wanneer?

Dit symposium van het interdisciplinair expertisecentrum voor kwaliteit en veiligheid in de eerstelijnszorg Quality and Safety Ghent zal plaatsvinden op 25 oktober 2021 (12u30-16u30) in het Vlaams Parlement (IJzerenkruis 99, 1000 Brussel). Deelname is gratis, maar er wordt gevraagd om je deelname op voorhand te registreren via deze link. Accreditatie voor artsen werd reeds aangevraagd.

 

Preliminair programma:

  • 11u30-12u30: Ontvangst en lunch
  • 12u30-12u55: Welkomstwoord Sara Willems, voorzitter Q&S Ghent en vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg Universiteit Gent)
  • 12u55-13u35: ‘Quality and safety in primary care: inspiration from the UK’ (Martin Marshall, voorzitter van de ‘Royal College of General Practitioners en professor in Health Care Improvement’, University College London, UK)
  • 13u45-14u30: ‘Quality circles for quality improvement in primary health care’ (dr. Adrian Rohrbasser, huisarts, lid van de ‘European Society for Quality and Safety in Family Medicine’ en onderzoeker aan de Universiteit Bern, Zwitserland)
  • 14u30-15u30: Interactief debat met Svin Deneckere (VIKZ), Roel Van Giel (Domus Medica) en Brieuc Van Damme (RIZIV-INAMI), Jan De Maeseneer (WHO Collaborating Centre on Family Medicine and Primary Health Care).
  • 15u30-16u30: Afsluitend sociaal event met drank en hapjes