Dinsdagnamiddag 11 juni kwam de klankbordgroep samen in lokaal dienstencentrum 't Plein. Met een gevarieerde groep van 17 deelnemers gingen we aan de slag rond onder andere het thema mantelzorg en het thema wegwijs in zorg en gezondheid.

Mantelzorg

Tijdens de zoomsessie over mantelzorg gaven de aanwezigen mee wat volgens hen voor mantelzorgers belangrijk is of welke ondersteuning mantelzorgers zoal kunnen gebruiken.

We informeerden de klankbordgroep over de activiteiten in kader van de Dag van de mantelzorg op 23 juni en de plannen voor de week van de jonge mantelzorger in oktober.

Wegwijs in zorg en gezondheid

Om te weten waar de noden en vragen liggen als burgers opzoek gaan naar info over zorg en welzijn gingen we met de aanwezigen aan de slag met 3 cases of personen in verschillende situaties. We stelden hierbij 3 vragen:

- Welke noden zien jullie bij deze persoon?

- Waar zou jij hulp/ondersteuning zoeken?

- Hoe ga je hiervoor te werk?

Daarnaast werden er enkele bestaande platformen voorgesteld en besproken. We bekeken volgende platformen:

- de sociale kaart

- psy ovl

- zoek gezond

- Moet ik naar de dokter?

- Website zorgkwaliteit

Opvolging en signalen of vragen

Ter opvolging van vorige klankbordgroepen informeerden we over het medicatieproject en de brochure 'Dementie, je staat er niet alleen voor. Je gids in het dementielandschap.'

Tot slot beluisterden we andere signalen of vragen vanuit de groep.

Presentatie en verslag

Sluit je aan bij de volgende klankbordgroepen?

Ben je er volgende keer graag bij? Geef ons een seintje via info@elzdender.be of bel naar 052 69 03 28. We komen opnieuw samen op:

- Dinsdag 24 september van 13u30-16u

- Dinsdag 10 december van 13u30-16u

Meer info volgt later.