Tips om in beweging te blijven - Vlaamse Ouderenraad

  • 3 december 2020

Koude dagen, vroeg donker, regendruppels en belemmerende coronamaatregelen. Geen bevorderende situatie om fit te blijven en te blijven bewegen. Toch moeten we proberen om dagelijks onze conditie op pijl te houden, elk op onze eigen manier. In een extra nieuwsbrief van de Vlaamse Ouderenraad worden enkele tips gegeven.

De Vlaamse Ouderenraad helpt je om te blijven bewegen.

Het is belangrijk om dagelijks aan de conditie te werken. Niet enkel onze fysiek gaat er zo op vooruit, maar ook ons brein. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een dagelijkse wandeling of fietstocht te maken, je hond uit te laten, huishoudelijke klusjes te doen of in de tuin te blijven werken. Of ga nog een stapje verder om aan 10 000 stappen per dag te geraken, bijvoorbeeld door online sessies te volgen.

In de nieuwsbrief van de Vlaamse Ouderenraad worden enkele tips gegeven om in beweging te blijven én om je motivatie hiervoor te vinden. Daarnaast wordt nog eens kort vermeld welke mogelijkheden er zijn om te bewegen, dit met de geldende coronamaatregelen in het achterhoofd. 

Bekijk hier de nieuwsbrief.