Tournée Minérale blaast in februari zeven kaarsjes uit! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2023, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken.

Editie 2023 – Doe mee en voel je (alcohol)vrij

De focus van de campagne ligt dit jaar op je vrij voelen met Tournée Minérale: vrij van een kater met een verloren dag tot gevolg, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt.

Ook de keuzevrijheid tijdens de maand zonder alcohol is verzekerd, dankzij het grote aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten én in de horeca. Zo zijn er opnieuw heel wat Minérale bars die inzetten op een goed alcoholvrij aanbod. Je ontdekt ze allemaal op de website.

Maak de campagne bekend

Je kan niet enkel als lokaal bestuur, maar ook als bedrijf, zorgvoorziening, sportclub, ... een actie ondernemen om de campagne in de kijker te zetten.
Surf naar de webpagina voor intermediairs en download er tips op maat van jouw sector. Je bestelt of downloadt er meteen ook gratis materiaal zoals affiches, bierviltjes, beeldschermafbeeldingen en zelfs de 'legendarische' Tournée Minérale polsbandjes.

Zie je het graag wat ruimer?
Zet dan als organisatie in op 'gezonde activiteiten' en veranker zo de gezonde (en alcoholvrije) keuze in de dagelijkse werking van je organisatie:

  • Voorzie bij elk van je activiteiten (bv. nieuwjaarsreceptie, persconferentie, opendeurdag, ledenevenement, ...) een gezond aanbod aan drankjes én hapjes. Inspiratie hiervoor doe je op in onze vernieuwde brochure 'Gezonde Recepties'.
  • Meer uitgebreide inspiratie voor alcoholvrije alternatieven kan je opdoen in ons "Mini Mocktailboekje". Dit is ook een perfect geschenkje om je team, bezoekers, cliënteel, ... te motiveren tot of belonen voor deelname aan Tournée Minérale!

Zet je keuze voor een gezond aanbod extra in de kijker via onze gloednieuwe tafelstaander 'Gezond Evenement'. Plaats je een bestelling van de brochure 'Gezonde recepties' dan krijg je één tafelstaander gratis! Bijbestellen kan binnenkort op onze webshop.

Nog enkele tips van Logo Dender

Wist je dat het percentage van Belgen die wekelijks meer drinkt dan aanbevolen door de Vlaamse richtlijn voor alcoholgebruik het hoogst ligt bij ouderen van 55-64 jaar? Bij deze doelgroep valt dus veel winst te boeken door in middel van deze campagne!

Denk er ook eens aan om een preventieve aanpak rond alcohol mee te integreren in het beleid van je organisatie. Hoe je dat doet, lichten we je graag toe!

Op je gezondheid

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2023 geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren. Meer info vind je op www.tourneeminerale.be .