Krijgt jouw Gentse eerstelijnsorganisatie soms ook te maken met mensen die hun weg niet vinden in zorg en welzijn? Die heel veel vragen stellen tijdens een afspraak, of net heel weinig? Die boos worden aan het onthaal, omdat het moeilijk is om een afspraak in te plannen? … Dit heeft mogelijks te maken met het hebben van beperkte gezondheidsvaardigheden.

Vind je het als organisatie echter wel belangrijk om toegankelijk en begrijpelijk te zijn voor àlle patiënten/cliënten? Dan is dit trainingstraject mogelijks iets voor jou.

Om Gentse eerstelijnsorganisaties gezondheidsvaardiger te maken, rolt de dienst Regie Gezondheid en Zorg van de stad Gent een trainingsaanbod uit. Dit trainingsaanbod wil Gentse eerstelijnsorganisaties ondersteunen om hun dienstverlening (nog) meer toegankelijk en begrijpelijk te maken voor àlle patiënten/cliënten. Dankzij subsidies van de Koning Boudewijn Stichting kunnen de trainingen volledig vergoed worden door de stad Gent.

Op 6 oktober 2022 ging een online infosessie door, waarin het project toegelicht werd, de inhoud van het trainingstraject toegelicht werd en het verloop van het trainingstraject. Download hier de presentatie.