Tweede vaccinatieprik gemist? Boek nu jouw afspraak!

  • 5 augustus 2021

Wie het vaccinatiemoment voor de 2de dosis heeft gemist, kan vanaf nu ook zelf een nieuwe afspraak maken in het vaccinatiecentrum waar de eerste dosis werd toegediend.

Hogere beschermingsgraad

Voor een vaccin dat twee dosissen vereist, zorgt de tweede dosis voor een verdere verhoging van de beschermingsgraad die een eerste dosis van een vaccin al biedt en zorgt ervoor dat die bescherming langer aanhoudt.

Zeker voor de bescherming tegen bepaalde virusvarianten, zoals de 'Delta'-variant, is die tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Je tweede dosis later krijgen dan de voorziene periode, biedt een optimalere en veiligere bescherming dan je tweede dosis niet meer krijgen.

Extra uursloten

Zowel in Hamme als in Appels hebben wij extra uursloten voorzien om deze inhaalvaccinaties zo flexibel mogelijk voor de burger in te passen. In Hamme zijn er op dit moment nog 666 burgers die bij hun tweede vaccinatie-afspraak afwezig waren, in Appels 494.

Hoe kan men een moment reserveren voor een inhaalvaccin?

  1. Zoek je vaccinatiecode op. Die vind je in je uitnodigingsbrief, e-mail of MyHealthViewer.
  2. Surf naar www.covidvaccin.doclr.be en vul hier je vaccinatiecode in. Je kan nu een nieuwe afspraak maken. Vergeet die niet te bevestigen. Als je e-mailadres correct is doorgegeven, krijg je een bevestigingsmail voor je nieuwe afspraak.
  3. Krijg je een foutmelding nadat je je vaccinatiecode hebt ingevuld? Zoek dan in je mailbox je eerdere bevestigingsmail voor je tweede afspraak op en klik in de mail op ‘afspraak annuleren’ en annuleer vervolgens je afspraak. Je kan nu een nieuwe afspraak maken. Vergeet die niet te bevestigen. Als je e-mailadres correct is doorgegeven krijg je een bevestigingsmail voor je nieuwe afspraak.
  4. Wie zijn afspraak niet zelf kan verplaatsen, kan bellen naar ons callcenter op 0800 99 502