Einde vaccinatiecampagne!

Vaccinatiecentra sluiten eind december 2022

Info voor professionals

Najaar 2022 vaccinatiecampagne

Vanaf november 2022 tot december 2022 starten we (op enkele uitzonderlijke openingsdagen in Beveren en Sint-Niklaas na) met de voorlopig laatste fase van de vaccinatiecampagne van het covid19 virus. De doelgroep voor deze laatste fase zijn mensen die zich op heden nog niet hebben laten prikken voor de herfstbooster en toch nog wensen in te gaan op hun uitnodiging alsook kinderen en volwassenen die alsnog een basisvaccinatie wensen.

De te vaccineren groep is voor deze periode vrij tot zeer beperkt en analoog met de te vaccineren doelgroep in de periode tussen maart en juni 2022. Om mensen en middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten worden volgende circuits tegelijkertijd plaatsvinden:

1. Vaccinatie in vaccinatiepunten

(= HUB apotheken te Beveren, Sint-Niklaas en Vaccinatiecentra Lokeren) georganiseerd door ELZ. Deze zullen beperkte openingsdagen hebben waarbij we elke week in het Waasland vaccineren maar niet elke week op dezelfde locatie.

2. Vaccinatie door artsen door afhaal van vaccins

bij HUB apotheken/vaccinatiepunten te Beveren, Lokeren, Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas.

a. Bestelling vaccins regio Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht via HUB apotheek Thys – De Cuyper (Babs De Cuyper babsdc@telenet.be)

b. Bestelling regio Lokeren, Moerbeke en Waasmunster via HUB apotheek Huyge Christian ( christianhuyghe@skynet.be )

c. Bestelling vaccins regio Sint-Niklaas, Temse via HUB apotheek Neveux - Roelans (Alex Neveux alex@APONR.be )

d. Vanaf 18/11 Bestelling regio Sint-Gillis-Waas en Stekene via HUB apotheek De Ridder - Cloet ( apotheekderidder-cloet@telenet.be)

i. Voor 18/11 kunnen collegae uiteraard terecht bij de andere ophaalpunten

3. Vaccinatie door apothekers

(Lijst via apotheek.be) door afhaal van vaccins bij HUB apotheken/vaccinatiepunten Beveren, Lokeren, Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas.

We verwachten dat vanaf januari 2023 de definitieve in kanteling in het reguliere circuit van start zal gaan waardoor mensen bij hun arts of apotheek een afspraak zullen kunnen maken om hun vaccin te ontvangen. Gezien er nog steeds gewerkt wordt met vials zullen afspraken best gegroepeerd worden (per 7 (Pfizer) of 10 (Moderna) patiënten). Om de overgang van ondersteuning de eerstelijnszone en Agentschap Zorg en gezondheid naar volledige in kanteling in eerste lijn vlot te laten verlopen, zien we de maanden november – december als proefperiode. Op die manier hopen we de overgang naar 1 januari zo goed als mogelijk te kunnen laten verlopen.

Graag willen we nog eens het transport van vaccins extra in de aandacht zetten alsook u te vragen niet vergeten te registeren in vaccinnet.

Gezien transport dient te gebeuren met respect voor de koude keten, vraagt het FAGG een transportmethode die op voorhand gevalideerd werd (of gelogd wordt tijdens transport zelf). Enkele aandachtspunten:

• Een Vial bevat slechts weinig vloeistof en zal snel bevriezen bij contact met een diepvrieselement. Een scheiding van diepvrieselement en geneesmiddel is strikt noodzakelijk.

• Het gebruik van elementen op koelkasttemperatuur kan hier ook aan tegemoetkomen. Gebruik in dat geval meerdere elementen en leg deze voor gebruik minimaal 24uur in de koelkast.

• Voor validatie: Simuleer transport met een temperatuurlogger gedurende een realistische transporttijd met flapules 0.9% NaCL 5mL .

Daarnaast zijn de vaccins schokgevoelig. Let er bijgevolg op dat de vials niet kunnen rollen tijdens transport!

Heeft u nog algemene vragen, contacteer de eerstelijnszone via vaccinatie@elzwaasland.be

Info voor burgers

Einde vaccinatiecampagne!

De Vaccinatiecentra sluiten eind december 2022

Nog niet gevaccineerd?

Bent u nog niet gevaccineerd maar wenst u graag een vaccin? Neem dan contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum: T 09 396 65 70. Dit nummer is van maandag tot donderdag te bereiken van 09.00u tot 17.00u. En van vrijdag van 9.00u tot 15.00u.

Laatste dag bereikbaar op vrijdag 23/12/2022 van 9.00u tot 15.00u.

Nadien kan u terecht bij uw huisarts of apotheek als u graag een vaccin wenst.

Via www.apotheek.be vind u bij welke apotheker u terecht kan.

Let op voor phishing!

Af en toe krijgen we meldingen van een verdacht bericht dat de ronde doet. Het bericht lijkt van My e-box te komen en nodigt u uit voor een COVID-19-vaccin. Als u op de knop klikt, worden uw bankgegevens gevraagd. Geef in geen enkel geval uw persoonlijke gegevens of codes door. Stuur het bericht door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder het daarna. Meer informatie over phishing? Klik hier