Vaccinatie tegen het coronavirus (ELZ Scheldekracht)

Verdere verloop van de vaccinatiecampagne tijdens de maanden november en december

Alle volwassen personen gedomicilieerd binnen de gemeenten van Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht, namelijk Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen, werden uitgenodigd voor een extra boosterprik tegen COVID-19.

Iets meer dan 63.000 mensen van Eerstelijnszone Scheldekracht zijn uiteindelijk op hun uitnodiging ingaan. Dit is meer dan de helt van de volwassen bevolking.

Vaccinatiemomenten in Merelbeke

Vanaf 1 november gaan alle vaccinatiecentra terug naar de waakfase. Dit betekent dat er minder vaccinatiemomenten zullen zijn in de maanden november en december.

We voorzien momenteel twee vaccinatiemomenten in het vaccinatiepunt in Merelbeke (Kloosterstraat 24C, Merelbeke) in november en december.

  • 30 november 2022 vanaf 16u
  • 21 december 2022 vanaf 16u

Maak een afspraak via het callcenter!

Het callcenter (09 396 68 08)

Maak je graag een afspraak? Heb je een vraag over je afspraak/je coronaprik?

Het callcenter is elke werkdag van 9u tot 12u telefonisch bereikbaar. Geraak je niet binnen?

Apothekers, huisartsen en thuisverpleegkundigen

Vanaf november is ook een vaccinatie door huisartsen, apothekers of thuisverpleegkundigen mogelijk. Dit zal evenwel maar op een beperkt aantal momenten mogelijk zijn omdat aanvragen steeds zullen gegroepeerd worden om verspilling van vials te vermijden (er kunnen 7 spuiten per vial bereid worden).

Vraag erna bij uw huisarts, apotheker of thuisverpleegkundige.

Wat vaccinerende apothekers betreft kan je terecht op www.apotheek.be/PharmacySearch.

Opgelet: dit nieuwe, bijkomende circuit, is er enkel voor boostervaccins. Tot het einde van het jaar zal je voor een pediatrisch vaccin (-12 jarigen) en voor een primo vaccinatie (eerste volledige vaccinatie) nog steeds moeten langsgaan in het vaccinatiepunt in Merelbeke.

Als eerstelijnszone roepen we wel op om zoveel als mogelijk naar één van de voorziene vaccinatiemomenten te komen voor een boosterprik. Dit blijft nog steeds de meest efficiënte manier van vaccineren.