Vaccinatiecentra sluiten binnenkort: maak nog een afspraak (voor jezelf, patiënt, bewoner, ...)

  • 22 augustus 2021

De vaccinatiecentra sluiten binnenkort hun deuren. Na een drukke prikzomer gaan de vaccinatiecentra een nieuwe fase in: De activiteit wordt stelselmatig verder afgebouwd richting de vaak aangehaalde staart van de vaccinatiecampagne. In september krijgt wie zijn/haar vaccinatie om welke reden dan ook heeft gemist evenwel een laatste kans om alsnog een afspraak voor inenting vast te leggen. 

Hieronder lees je de praktische info per centrum om je afspraak in te boeken. Wie zijn prik nog niet kreeg, kan een plekje reserveren.

Een uitgelezen kans om die laatste niet-gevaccineerde zorgvragers te ondersteunen om een afspraak te boeken!

Vaccinatiecentrum Tielt

De vaccinatiecode van wie nog niet is ingeënt en ook niet expliciet weigerde, wordt tijdelijk opnieuw geactiveerd. Vanaf maandag 23 augustus kunnen zij via het callcenter van Vaccinatiecentrum Tielt alsnog een afspraak boeken.

Wie initieel expliciet het vaccin weigerde en zich niet meer inschreef via QVAX (www.qvax.be), kan via datzelfde callcenter te kennen geven dat hij/zij toch nog een inenting wenst.

Het callcenter is bereikbaar via T 051 12 30 20, op weekdagen van 8u ’s morgens tot 20u ’s avonds en op zaterdagvoormiddag tussen 9u en 12u.

Zorg ervoor dat je het callcenter ten laatste contacteert op dinsdag 21 september.

Vaccinatiecentrum Tielt plant de allerlaatste sessie voor een eerste vaccinatie op woensdag 22 september; de allerlaatste (tweede) prikken worden gezet op woensdag 13 oktober.

Daarna fungeert de Europahal definitief niet langer als vaccinatiecentrum voor onze regio. Alle vaccinatiecentra sluiten trouwens in hun huidige vorm ten laatste op vrijdag 15 oktober.

Vaccinatiecentrum Izegem

Op 15 oktober sluit het vaccinatiecentrum dan definitief de deuren. Wie zich alsnog wil laten vaccineren kan nog tot 21 september een afspraak maken voor een eerste prik. Ook wie initieel expliciet het vaccin weigerde kan nog een afspraak voor een inenting boeken.

Een afspraak maken kan door te bellen naar het callcenter van het vaccinatiecentrum in Izegem, op het nummer 0800 300 43. Het callcenter blijft elke werkdag doorlopend bereikbaar van 8.30 uur tot 17 uur.

Ook wie zijn tweede prik gemist heeft, krijgt de kans om toch nog een tweede prik te krijgen. Een volledig afgewerkt vaccinatieschema biedt immers de beste garantie. Wie nog een tweede prik moet krijgen, kan daarvoor ook een afspraak maken via het callcenter: 0800 300 43.

Vaccinatiecentrum Roeselare

Op 15 oktober sluit ook het vaccinatiecentra van Roeselare.

Liet jij je nog niet vaccineren, maar wens je dat nog te doen? Dan heb je nu nog een kans.

Heb je je vaccinatie geweigerd? Je kan je nog tot eind augustus registreren via QVAX of via het callcentrum laten weten dat je nog een vaccin wenst.

Ben je niet ingegaan op je uitnodiging, maar heb je die niet expliciet geweigerd? Je kan zelf een nieuwe afspraak maken. Je vaccinatiecode werd opnieuw geactiveerd.

Heb je nog 2 vaccins nodig? Houd dan rekening met de tijd die nodig is tussen beide prikken. Maak je afspraak voor je eerste prik vóór 10 september, zodat je ook nog je tweede prik kan halen in het vaccinatiecentrum voor het zijn deuren sluit vanaf 15 oktober.


Vaccinatiecampagne gaat verder na 15 oktober

Ook na het sluiten van de vaccinatiecentra stopt het verhaal niet. Vaccineren blijft een belangrijke oplossing in de strijd tegen covid-19. Hoe dit praktisch zal verlopen na 15 oktober is op dit moment nog niet volledig duidelijk. Meer informatie volgt hierover in de komende weken. Het doel blijft om zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te beschermen.

Bedankt dat jij je laat vaccineren!