Vaccinatiecentrum Gent

  • Welke taken zijn er allemaal in het vaccinatiecentrum?
  • Wie mag er allemaal medische handelingen stellen?
  • En hoe zit het met de verzekering?
  • Onder welk statuut kan ik aan de slag?

Toegankelijkheid en begeleiding in en rond Vaccinatiecentrum Gent

Stad Gent en Eerstelijnszone Gent zetten alles op alles om zoveel mogelijk mensen naar het Vaccinatiecentrum te krijgen.

Graag zetten we nog eens in de verf dat er heel wat mogelijkheden worden voorzien qua begeleiding, vervoer,… om de bezoekers aan het Vaccinatiecentrum zoveel mogelijk te ondersteunen.  Personen die hier geen beroep op doen zullen hoogstwaarschijnlijk langer moeten wachten voordat ze gevaccineerd zullen kunnen worden via thuis- of mobiele vaccinatie.

Hieronder vinden jullie extra info rond mobiliteit zowel in als naar/van het Vaccinatiecentrum:

Vervoer van en naar het Vaccinatiecentrum (ook rolstoelvervoer indien nodig)

Voor wie extra hulp nodig heeft om in het Vaccinatiecentrum te geraken en geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer of een eigen netwerk, zijn er tal van mogelijkheden:

  • Maakte je patiënt/client al gebruik van vervoer via zijn ziekenfonds, lokaal dienstencentrum, Minder Mobielen Centrale, vrijwilligersvervoer of rolstoelvervoer? Raad hem/haar dan aan contact op te nemen met de organisatie waar hij/zij al lid van is.   
  • Werd er nog nooit eerder gebruik gemaakt van vrijwilligers- of rolstoelvervoer? Raad de patiënt/client aan om contact op te nemen met vzw Mobar (Minder Mobielen Centrale Gent). Dit kan telefonisch via 09 216 20 67 of via mail naar info@mobar.eu. Daar gaan ze op zoek naar een gepast oplossing.

Ter info: alle vervoer van en naar het Vaccinatiecentrum wordt gratis aangeboden. Meer informatie over de toegankelijkheid van het Vaccinatiecentrum vind je hier terug.

Begeleiding in en rond het Vaccinatiecentrum

  • Er zijn rolstoelen beschikbaar op het terrein die vrij gebruikt kunnen worden (aanvragen is niet nodig).
  • Er zullen extra begeleiders aanwezig zijn op het terrein om te hulp te schieten waar nodig (aanvragen is niet nodig) - Dit zowel op de parking, bij de taxi’s, tram,…
  • Het is toegestaan een begeleider (mantelzorger, buurman,…) mee te brengen naar het Vaccinatiecentrum die het ganse traject mee doorloopt.
  • Indien geen beroep gedaan kan worden op het eigen netwerk is het mogelijk een persoonlijke begeleider aan te vragen die het hele traject mee doorloopt. Dit kan aangevraagd worden via dit formulier of door te bellen naar het Vlaamse Agentschap Toegankelijkheid op 03/369 35 25 . Extra info hierrond vindt u hier terug.

Kunnen jullie deze informatie verspreiden zodat jullie bezorgde patiënten/cliënten hier rond kunnen gerustgesteld worden en op die manier kunnen gemotiveerd worden om naar het Vaccinatiecentrum te komen?