Vaccinatiecentrum Kampenhout-SAS: Evaluatie vaccinatie 65+

  • 10 mei 2021

In vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas zit de vaccinatie helemaal op schema. ELZ BraViO en ELZ Leuven Noord werken daar samen om 6 gemeenten te bedienen. 17.967 inwoners ouder dan 65 uit Boortmeerbeek, Haacht, Kampenhout, Keerbergen, Steenokkerzeel en Zemst kregen de voorbije weken hun uitnodiging voor hun COVID19-vaccinatie. Dit betekent dat alle 65-plussers de kans hebben gekregen om hun eerste prik te laten zetten.

 

Al deze gemeenten hebben het vaccinatiestreefdoel bereikt. Ze behaalden een vaccinatiegraad van meer dan 95%. Katrien Bernard, de populatiemanager van ELZ BraViO, brengt ons wekelijks op de hoogte van de vaccinatiecijfers zodat we onze vaccinatiestrategie en communicatie snel kunnen bijsturen. We hebben dan ook een positieve kijk op de cijfers aan de eindstreep.

 

Het centrum is klaar voor de stroomversnelling om de brede bevolking te vaccineren. Momenteel worden de risicopersonen nog gevaccineerd. Dit gaat voor VC Kampenhout-Sas over 11.000 inwoners. Het centrum gebruikt ondertussen 8 vaccinatielijnen en heeft hiermee stevige fundamenten gelegd voor die stroomversnelling die zich vooral vanaf juni aankondigt. Dan zullen er niet alleen aanzienlijk meer vaccins geleverd worden, maar zal bovendien het   aantal genodigden proportioneel stijgen.

 


 

Perscontact: Lieve Victor I Voorzitter ELZ BraViO I voorzitter@elzbravio.be I 0477/69.52.91 I

 

Cijfer Informatie voor de pers: Katrien Bernard – Populatiemanager ELZ BraViO – katrien.bernard@elzbravio.be – 0467/000.149

 


 

VC Kampenhout-Sas