Vaccinatiegraad zorgverleners al boven 70%

  • 16 maart 2021

We kunnen trots zijn op de zorgverleners in onze Eerstelijnszone.  De vaccinatiegraad van onze zorgverleners ligt nu al boven 70%.  Daarmee passeren we de doelstelling van de overheid, maar we mikken natuurlijk op meer!

De voorbije weken werd op geregelde tijdstippen in onze Eerstelijnszone gevaccineerd in onze 2 vaccinatiecentra in Groene Meersen, Zedelgem en Valkaart, Oostkamp.  Met de hulp van de call centra, en de positieve reacties en vaccinatiebereidheid van onze zorgverleners verliepen die vaccinatiedagen telkens heel vlot, met praktisch geen no-shows (minder dan 2%).  Tegelijk werd ook in ziekenhuizen en andere zorgcentra verder gevaccineerd.

Zo hebben ondertussen al meer dan 2.600 zorgverleners in onze zone hun eerste prik ontvangen.  Op een groep van 3.650 zorgverleners in onze regio is dat 71 %, een heel mooi resultaat al.

De komende weken wordt verder gevaccineerd.  We starten hierbij ook met de volgende bevolkingsgroep, de 65-plussers.  Heel wat zorgverleners zullen echter ook nog een uitnodiging ontvangen.  We rekenen dus ook op jullie, want samen willen we een maximale vaccinatiegraad behalen.  Het is aan ons zorgverleners om het goede voorbeeld te geven.  Bescherm jezelf, bescherm je patiënten en bescherm je omgeving!

Heb je nog twijfel over vaccinatie?  Op de website www.laatjevaccineren.be vind je heel wat nuttige informatie, en ook wij staan samen met de call centra ter beschikking om je te helpen.