Vaccinatiestrategie COVID-19

Vaccinatie in regio Izegem - Tielt

Eerstelijnszone als partner voor vaccinatiestrategie

Door kennis van zorg en welzijn en de band met lokale besturen, is de eerstelijnszone de ideale partner om de vaccinatiestrategie lokaal uit te rollen. De zorgraad stelt een team van experten samen voor het beheersen van COVID-19. Dit team doet aan contactopsporing, brononderzoek en sensibilisering van de regels om besmetting te voorkomen. De eerstelijnszone staat samen met de lokale besturen in voor de organisatie van de vaccinatiecentra.Vaccinatie

Vaccinatie in regio Izegem

Als inwoner van Ingelmunster, Izegem, Ledegem of Lendelede krijg je je vaccin toegediend in het vaccinatiecentrum ISO (Sint-Jorisstraat 60, Izegem). Met vragen omtrent jouw vaccinatie kan je terecht op het gratis nummer 0800 300 43 of via e-mail op vaccinatie@izegem.be.

Vaccinatie in regio Tielt

Als inwoner van Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Tielt, Ruiselede of Wingene word je ingeënt in het vaccinatiecentrum Tielt Noord (Galgenveldstraat 16, 8700 Tielt). Vragen omtrent jouw vaccinatie kan je stellen via e-mail op info@vaccinatiecentrumtielt.be of via de gemeentelijke diensten per telefoon.

Waarom is vaccinatie tegen COVID-19 zo belangrijk?

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Doe het voor jezelf

Vaccins gelden als de veiligste, succesvolste en goedkoopste manier om ziekte te voorkomen. De coronavaccins zijn erg doeltreffend. De kans dat je na vaccinatie nog COVID-19 oploopt, is dus véél kleiner dan wanneer je je niet laat vaccineren. 

Doe het voor elkaar 

Een vaccin beschermt het individu. Maar als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is een ganse gemeenschap beschermd. Als je je laat vaccineren, bouw je dus mee aan groepsimmuniteit om zo controle te krijgen op dit virus en het uit de samenleving te krijgen. 

Bron: Waarom vaccinatie tegen COVID-19 zo belangrijk is

Belangrijke vragen over vaccinatie

Informatie van Vlaanderen over vaccineren

vaccinOp de website  laatjevaccineren.be vind je heel wat belangrijke en duidelijke informatie omtrent de COVID-19 vaccinatie.

Er wordt meer informatie gegeven over volgende zaken: 

Vaccinatie 5- tot 11-jarigen: info voor brede publiek

Bekijk dit filmpje van de medisch experten van de vaccinatiecentra van ELZ RITS voor het brede publiek

Vaccinatie 5- tot 11-jarigen: info voor vrijwilligers en medewerkers

Webinar van de medisch experten van de vaccinatiecentra van ELZ RITS voor vrijwilligers en medewerkers van de vaccinatiecentra

Uitgebreidere informatie over vaccinatie voor 5- tot 11-jarigen is uiteraard ook te vinden op de website van de Vlaamse Overheid.