'Vanuit ons kot'- krant brengt geïsoleerde ouderen familienieuws

  • 8 april 2020

Geïsoleerde ouderen lopen niet alleen het grootste risico in deze epidemie, ze zijn ook vaker van alles en iedereen afgesneden, nu iedereen moet binnenblijven. Ze missen kinderen, kleinkinderen en vrienden. Geen wekelijks praatje met de zoon die met taart komt aanzetten, geen knuffel van de kleindochter.

De Koning Boudewijnstichting, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke slaan daarom de handen in elkaar, samen met enkele publicatiebureaus, voor een uniek aanbod. Ze willen familie en vrienden aanmoedigen om ouderen op de hoogte te houden van hun nieuwtjes en foto’s door online een krantje te maken dat bij je (groot)ouder maximum één keer per week in papieren vorm in de bus valt.

8 weken gratis

Ga zelf als hoofdredacteur van je eigen krantje aan de slag. Dat kan tijdelijk gratis. We bieden je een code aan waarmee je recht hebt op 8 weken gratis gebruik van een krantjesplatform. Je geeft als familie zelf aan welk krantjen je kiest. Van Famileo, dat vooral laagdrempelig en automatisch is, tot Granniedays en Tribu News, die meer maatwerk mogelijk maken. Het bureau zelf neemt het drukwerk en de bezorging op zich. Na 8 weken wordt het abonnement automatisch stopgezet.

Wil je weten hoe het werkt? Lees er alles over in de nieuwsbrief van de Vlaamse Ouderenraad.